Haal de zomer in je huis!

01 juli 2015
Petra
Gepost in Inspiratie

Lichte kleuren!

Ik heb al een aantal keer eerder verteld dat ik zo geniet van de zomer. Nou, inmiddels zit ik boordevol met zomerkriebels. 

De periode voor de vakantie is vaak nog een erg drukke tijd. Daarom is het heerlijk dat je op deze dagen ook in huis kan genieten van de zomer. Maar hoe creëer je nu dat zomerse gevoel in je huis? Ik ga je er een aantal tips over geven.

Lichte kleuren doen wonderen in je interieur. Als je een donkere muur hebt, is misschien dit het moment dat je hem een lichte kleur moet geven. En nee, dit hoef je niet persé weer te veranderen als het winter wordt. Lichte kleuren doen het altijd goed in huis, aangezien je huis er ruimer door lijkt. Witte muren zijn altijd mooi. Voor de zomer misschien extra leuk om je muur een mooie pasteltint te geven. Bijvoorbeeld zoet roze, mintgroen, babyblauw of kanariegeel.

zomerse interieurs

Zomerse accessoires  

Bij zomer denk ik aan bloemen, zon, strandtentjes, eindeloos grassprieten tellen, strandhoeden en zand. Zorg dan ook dat deze elementen terug komen in je interieur. Koop een prachtige bos fleurige bloemen of pluk ze langs de kant van de sloot. Stop zand in grote lantaarns en vul deze op met kaarsen. En wat ook een leuk effect geeft, verzamel rieten strandhoeden en hang deze aan de muur of aan je kapstok. Heel simpel, maar o zo zomers!

Gordijnen

Hoe heerlijk is het om een zachte, zomerse wind door je huis te voelen waaien. Witte, linnen gordijnen die heen en weer wapperen; het ultieme zomergevoel. Oja en nog een kleine tip: haal ook de zomerse geuren in huis. Dit kan je doen door middel van geurstokjes, geurkaarsjes, een fleurig sopje (als je toch aan je voorjaarsschoonmaak begint) of gewoon een lekker ruikende bos bloemen.

Laat die zomer maar komen wat mij betreft!

Een zomerse groet,

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie