De comeback van kurk!

Gepost op 02 april 2019 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Kurkvloeren, de nieuwste trend.

Nadat er jaren nauwelijks vraag naar kurk is geweest, zien wij toch dat de vraag naar kurkvloeren toeneemt. Kurkvloeren worden weer populair! En dat vinden wij, als echte vloerenkenners, niet heel vreemd.

Een kurkvloer heeft namelijk veel voordelen. Naast de vele praktische voordelen is het gewoon een fantastisch product. We zien steeds meer natuurlijke producten terugkomen in ons interieur. Denk aan houten vloeren, leren banken, wollen kleden, aardewerk potten.. Met een kurkvloer ga je terug naar de basis!

Duurzaam!

Duurzaamheid is de trend van nu. Auto’s, energie, kleding; alles wordt steeds duurzamer. En dat is absoluut een goede zaak. Een kurkvloer is een ecologisch verantwoord natuurproduct. Door de grote vraag naar kurkvloeren en de duurzaamheid van kurk, heeft Knulst Vloeren ervoor gekozen om ook de kurkvloeren aan ons ruime assortiment toe te voegen. Bij de productie van onze kurkvloeren is gestreefd naar een uniek evenwicht tussen de toevoeging van waarde en de bescherming van het milieu. 

Makkelijk reinigen

Wat zeker niet onbelangrijk is; een kurkvloer is gemakkelijk in het reinigen. Je kan de vloer goed stofzuigen en dweilen. Dit maakt een kurkvloer geschikt voor eigenlijk alle ruimtes van je huis, behalve de badkamer. De naden van een kurkvloer zijn namelijk niet beschermd tegen vocht. Natuurlijk wilt u lang genieten van uw duurzame kurkvloer. Laat u zich daarom goed adviseren door een van onze vloerenspecialisten.

Nog meer voordelen..

Een positieve eigenschap van kurkvloeren is de stilte. Een kurkvloer heeft een akoestische isolatie eigenschap. Even ter vergelijking, een kurkvloer heeft 53% meer geluidsreductie dan een laminaatvloer. Dat is best wat waard toch? Daarnaast heeft een kurkvloer natuurlijke thermische kenmerken waardoor de vloer warm aanvoelt. Door de hoge flexibiliteit van kurk zorgt het ook voor een uniek loopcomfort. 

Uitgebreid assortiment

Bij Knulst hebben wij inmiddels een ruim assortiment aan kurkvloeren. Kom eens langs voor een vrijblijvend advies. Of kurk ook geschikt is voor een appartement? Jazeker, met een geluid reducerende ondervloer is een kurkvloer perfect geschikt voor een appartement. U bent van harte welkom in onze showroom te Nunspeet.

Zoals je kan lezen heeft een kurkvloer veel voordelen. Ik kan je er nog veel meer over vertellen.. Houd de blog in de gaten, misschien schrijf ik binnenkort nog een blog over kurkvloeren! 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

214