Eiken Lamelparket

Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Wat is lamelparket nu precies?

In de vloerenwereld worden veel verschillende termen gebruikt. Vandaag geef ik je een uitgebreide uitleg over eiken lamelparket. Want wat is lamelparket nu precies?

Eikenhout

Dankzij de goede eigenschappen van eikenhout is het een populaire houtsoort. Eikenhout is hard, taai en zeer duurzaam, maar laat zich ook uitstekend bewerken. Om deze reden is het een zeer geschikt houtsoort om te gebruiken als houten vloer.

Wat is een lamelparket?

Een lamelparket vloer wordt ook wel 3-laags parket, lamelparket, lamelplank of lamelvloer genoemd. Door de kruislings verlijmde lagen hout, is een opbouw gecreëerd met minimale werking. Hierdoor is lamelparket vloer geschikt om zwevend te leggen en door de clickverbinding eenvoudig te plaatsen.

Twee varianten

Eiken lamelparket of lamelvloer leveren wij in twee varianten, de 1-strooks en de 3-strooks variant. De 3-strooks variant heeft min of meer de uitstraling van een traditionele houten parketvloer maar is prijstechnisch een stuk aantrekkelijker. De 1-strooks variant heeft min of meer de uitstraling van massief parket of multiplank houten vloer. Benieuwd wat het verschil is tussen massief parket of een multiplank houten vloer? Lees mijn blog hierover. Eenvoudig zelf te leggen zonder lijm door click verbinding.

Voordelen van eiken houten lamelparket vloer

  • Geringe werking door kruislingse opbouw
  • Zeer snel te plaatsen omdat vloer kant en klaar gelakt of geolied wordt geleverd
  • Volledig verlijmd of zwevend te leggen op de werkvloer
  • Met clicksysteem is de vloer verhuisbaar
  • Geschikt voor op vloerverwarming
  • Kan gelegd worden op een 10dB geluid reducerende ondervloer

Nadelen vloer van eiken houten lamelparket vloer

  • Meeste loopgeluid van alle vloersoorten
  • Levensduur is korter t.o.v. een massieve vloer
  • Clickverbinding kan kraken bij een onvoldoende vlakke ondervloer
  • Vaste lengte maten

Afwerking eikenhout

Eikenhout kan je afwerken met olie, lak of hardwax, voorzien van kleurpigmenten. Dit zorgt er dus voor dat je de gewenste kleur meestal kan realiseren. Bekende bewerkingen met deze houtsoort is gerookt eikengeborsteld eiken en verouderd eiken. Dit zorgt ervoor dat de vloer een oude en geleefde uitstraling krijgt. Fijn bezaagd eiken is van alle bewerkingen de onbekendste en daardoor ook redelijk exclusief. Met fijn bezaagde eiken vloerdelen lijkt het erop dat de vloerdelen als het ware rechtstreeks uit het bos gezaagd zijn en als houten vloer zijn gelegd. 

Wil je graag meer informatie over onze eiken houten lamelparketten of lamelvloeren? Laat je informeren door een van onze adviseurs. 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226