Zwarte houten vloer

04 februari 2014
Petra
Gepost in Inspiratie

Gun je vloer een nieuw leven

Heb je al een houten vloer in je huis liggen maar ben je toe aan iets anders? Gun je houten vloer een nieuw leven en kleur hem zwart. Een zwarte houten vloer klinkt misschien wat heftig maar je staat versteld van de prachtige uitstraling die dit geeft aan je interieur!

Zwarte houten vloer, go classic black!

Zwarte houten vloeren zijn vloeren die geverfd of geolied zijn, om ze een diepe zwarte kleur te geven. Ieder vloertype kan op deze manier behandeld worden. Zwarte vloeren zijn echt van deze tijd. Uniek, stijlvol en te combineren met bijna ieder interieur.

Zwarte-houten-vloer-interieur

Zwart verven, oliën of lakken?

Het is mogelijk om hem te verven waarmee je een stoere en doorleefde stijl creëert. Wel moeten we hier eerlijk bij zeggen dat dit kwetsbaarder is dan een zwarte geoliede of gelakte houten vloer. Wanneer je de houten vloer zwart verft, zie je de houtstructuur minder goed en is de vloer gevoeliger voor krasjes. Ook is een zwart geverfde houten vloer niet heel vuilverbergend.

Als je houten vloer afwerkt met een zwarte olie of lak, sta je verbaast van het effect. Je blijft de natuurlijke nerven en structuur van het hout zien en het geeft een prachtige chique uitstraling. Iedere houten vloer is in principe prachtig met een zwarte afwerking. Wel beamen de echte houtkenners dat eiken hiervoor het meest geschikt is.

zwarte houten vloer

Alternatief: Gerookte houten vloer

Vind je het toch best spannend om te kiezen voor een zwarte gelakte of geoliede houten vloer? Dan is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gerookte houten vloer. Ook in het roken van de houten vloer zijn verschillende gradaties; enkel roken, dubbel roken en carbonized gerookt. Bij een carbonized gerookte vloer zijn de nerven donkerbruin tot zwart. Wanneer je dit combineert met een zwarte olie sta je verbaast van de chique touch op je houten vloer en heb je echt een unieke vloer.

Bekijk hier heel veel gerookte vloeren. Ik weet zeker dat je iets moois vindt. Zoek je meer ideeën hoe je jouw houten vloer een 2e leven kunt geven? Lees het in mijn blog: "Tweede leven voor je houten vloer"

PS. Heb je wat aan mijn blog gehad? Like of share het gerust! Bedankt! Lees hier mee blogs

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie