Dit kost een houten visgraat vloer
(en hier hangt de prijs vanaf)

Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Al sinds jaar en dag is de houten visgraat vloer ongekend populair. Het is een type vloer dat luxe uitstraalt, maar ook warmte. Bovendien is het visgraatpatroon de ideale manier om een saaie houten vloer leven in te blazen.

Wil je meer weten over de kosten van een houten visgraat vloer? Of ben je benieuwd naar de oorsprong van dit bijzondere vloertype? Misschien wil je wel weten of er alternatieven zijn het visgraatpatroon. Dat en meer ontdek je door verder te lezen.

Wat is een houten visgraat vloer?

De term ‘visgraat’ heeft betrekking op het patroon in de vloer. Door korte planken haaks op elkaar te leggen, ontstaat een vorm die lijkt op een visgraat.

Dit type vloer is een van de oudste in zijn soort. Al rond de 16e eeuw plaatsen adellijke families houten vloeren in dit patroon in hun landhuizen. De visgraat vloer straalt daarom een bepaalde luxe uit. Bovendien is het ook perfect te combineren met meerdere woonstijlen.

Alle soorten hout

De visgraat vloer is van oudsher gelegd met eiken parket, maar in principe kun je met elke houten vloer dit patroon creëren. Sterker nog: er zijn ook visgraat vloeren gemaakt van PVC. Bij Knulst kun je onder andere kiezen uit 70 verschillende houtsoorten die allen geschikt zijn voor een visgraatpatroon.

Dit kost een houten visgraat vloer bij Knulst

De kosten van een visgraat vloer zijn net iets anders opgebouwd dan bij een reguliere houten vloer. Het leggen en bewerken kost meer tijd. Een houten visgraat vloer heb je bij Knulst al vanaf 170 euro per vierkante meter. Daarvoor krijg je hoge kwaliteit materialen en de meest duurzame vloeren op de markt. Wij leveren niet alleen maar leggen de vloer ook in de woning. Houten visgraat vloeren van Knulst gaan minstens 50 jaar mee.

De kosten hangen af van een aantal factoren:

  • de grootte van de kamer;
  • uitdagingen in de ruimte, zoals een lastige ondervloer of bepaalde details zoals afwijkende hoeken;
  • of de plaatsing met of zonder plinten is;
  • grootte van de planken zelf;
  • sortering van het hout (de hoeveelheid noesten of geen noesten);
  • bewerking van het hout (is het gerookt, gebrand of geborsteld?);
  • afwerking van het hout (olie, kleurlak, transparante lak en meer).

Zoals je ziet zijn er dus veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Voor een nauwkeurige berekening kun je daarom het beste de keuze vast inperken. Kies bijvoorbeeld eerst een houtsoort. Laat vervolgens de deskundigen van Knulst je verdere behoeften analyseren om tot een prijs te komen. Voor elke woning is er een geschikte houten visgraat vloer te vinden.

Het plaatsen van een visgraat vloer: zo werkt het

In theorie kun je een visgraat vloer zelf leggen. In de praktijk raden wij het af. Hoewel een laminaat leggen sommige amateurs nog wel lukt, is het leggen van een visgraat vloer een specialistische discipline. Zelfs veel vloerenleggers hebben dit niet goed in de vingers.

Bij Knulst werken specialisten die ruime ervaring hebben met dit type vloer leggen. Zo is je resultaat het mooist en bovendien duurzaam. Een slecht gelegde vloer kan ten koste van de levensduur gaan.

Alternatieven op de houten visgraat vloer

Je vindt visgraat prachtig, maar wil liever geen houten vloer? Dan zijn er alternatieven. PVC - een kunstmatig materiaal - wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor visgraat vloeren. PVC is vaak iets voordeliger dan hout. Het wordt zo bewerkt dat het heel erg op hout lijkt. Ook keramisch parket is in visgraat verkrijgbaar. Deze twee opties hebben een voordeel ten opzichte van hout: ze zijn bijzonder onderhoudsarm.

Wil je wel graag een houten vloer, maar is dat visgraatpatroon juist niets voor jou? Er zijn andere opties behalve planken in de lengte of breedte. De Hongaarse punt is bijvoorbeeld een opkomende trend. Dat patroon is iets groffer en rechter dan de visgraat.

Bekijk alle opties in de showroom

Er zijn nog veel meer legpatronen die je niet zomaar bij de buren vindt. Denk aan het Versailles patroon, waarbij de planken in elkaar gevlochten lijken. Of de trapeziumvorm, een unieke nieuwe vloersoort bij Knulst. Kom gerust kijken in onze showroom om te zien wat er mogelijk is.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

214