Eikenhouten vloeren

Gepost op 29 januari 2021 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

De eikenhouten vloer, de koning onder de houten vloeren

Eikenhout is al eeuwen lang een veelgebruikte houtsoort voor vloeren en dit is niet zonder reden. Eikenhout is namelijk een enorm solide en sterke houtsoort die zich toch uitstekend laat bewerken. Een eikenhouten vloer is letterlijk een vloer voor het leven, want een kwalitatief hoogwaardige vloer gaat minstens 50 jaar mee. Het feit dat eikenhout al zo lang gebruikt wordt voor de toepassing van vloeren, zegt genoeg over de kwaliteit én het tijdloze karakter van deze houtsoort.

Waarom kiezen voor een eikenhouten vloer?

Een eikenhouten vloer is een vloersoort die in vrijwel iedere interieurstijl past. Dus of u nou een moderne of klassieke look in uw huis wilt creëren, het kan met eiken. Enkele andere redenen waarom mensen voor een eikenhouten vloer kiezen zijn:

  • Een eikenhouten vloer is eenvoudig in het onderhoud
  • Eikenhout heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
  • Een eiken vloer is in veel verschillende afwerkingen verkrijgbaar
  • Een eikenhouten vloer is goed te combineren met vloerverwarming
  • Een eikenhouten vloer gaat een leven lang mee

Ruime keuze in afwerking

Doordat eiken zo goed bewerkbaar is, zijn er vele mogelijkheden wat betreft de afwerking. De bekendste vormen van afwerking zijn roken en verouderen, deze afwerking zorgt voor een oude uitstraling die goed past in een landelijk of klassiek interieur. Door het gebruik van verschillende soorten olie en lak zijn een breed spectrum aan kleuren mogelijk, van licht tot donker. Daarnaast is het altijd mogelijk om een eikenhouten vloer opnieuw te schuren en opnieuw af te werken als u toe bent aan een nieuwe look. Zo kunt u letterlijk uw leven lang genieten van een eikenhouten vloer.

Wat kost een eikenhouten vloer?

Als u geïnteresseerd bent in een eiken vloer dan rijst vanzelf de vraag wat dat dan kost. Het antwoord hierop is helaas niet eenduidig maar afhankelijk van uw wensen. Zo wordt de prijs van een eiken vloer bepaald door de volgende factoren: Het totale oppervlakte van de vloer, de breedte van de planken die gebruikt worden, het aantal knoesten die zich in het hout bevinden en de soort afwerking en legwijze die u wenst.

Het is goed te onthouden dat een eikenhouten vloer maatwerk is en de prijs dus van veel factoren afhankelijk is. Bent u geïnteresseerd in een eikenhouten vloer en wilt u meer weten over onze prijzen? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten over eikenhouten vloeren?

Zit u na het lezen van deze blog alsnog met vragen rondom een eikenhouten vloer? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Zij geven hebben antwoorden op al uw vragen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341-252787 of via email op info@knulsthoutenvloeren.nl.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

214