Houten Vloer vs. Gietvloer

Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Het verschil tussen een gietvloer en een houten vloer

Keuzes maken blijft altijd moeilijk. Misschien ben je aan het verbouwen of wil je gewoon een nieuwe vloer, alleen weet je niet wat voor een soort vloer. Nu zijn er wat betreft vloeren ook 101 soorten; tapijtPVC, een gietvloer, laminaat, vinyl, linoleum, hout of tegels. Om het niet al te moeilijk te maken ga ik nu in op het verschil en de voor- en nadelen van een gietvloer en een houten vloer benoemen.

Gietvloeren

Een gietvloer is over het algemeen een strakke vloer, helemaal zonder naden. Het heeft een moderne uitstraling en het geeft de ruimte een rustige basis. Een gietvloer is verkrijgbaar in allerlei kleuren, dus past deze altijd bij jouw interieur. Doordat een gietvloer zo strak en glas is, zie je er helaas gauw krasjes en oneffenheden op. Een nadeel van een gietvloer is dat deze niet verhuisbaar is. en Als je houdt van een modern interieur en van een rustige vloer is een gietvloer een goede optie.

Houten vloer

Een houten vloer is een levendige, natuurlijke en sfeervolle vloer. Het is niet zo dat een houten vloer ook een rustige vloer is. Een houten vloer spreekt van zichzelf en geeft een warme sfeer in je huis. Houd je van een modern interieur maar vind je een gietvloer te strak worden? Dan is een houten vloer een goed alternatief. Een houten vloer is prachtig te combineren met RVS, leer en industriële accessoires. Het voordeel van een houten vloer is dat deze bij iedere stijl past; landelijk, klassiek maar ook modern. Ook is hout duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, overal toepasbaar en beschadigingen kunnen gladgeschuurd worden. 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225