Houten vloer vs. gietvloer

08 juli 2014
Petra
Gepost in Inspiratie

Het verschil tussen een gietvloer en houten vloer

Keuzes maken blijft altijd moeilijk. Misschien ben je aan het verbouwen of wil je gewoon een nieuwe vloer, alleen weet je niet wat voor een soort vloer.

Nu zijn er wat betreft vloeren ook 101 soorten; tapijt, PVC, een gietvloer, laminaat, vinyl, linoleum, hout of tegels. Om het niet al te moeilijk te maken ga ik nu in op het verschil en de voor- en nadelen van een gietvloer en een houten vloer benoemen.

Gietvloeren

Een gietvloer is over het algemeen een strakke vloer, helemaal zonder naden. Het heeft een moderne uitstraling en het geeft de ruimte een rustige basis. Een gietvloer is verkrijgbaar in allerlei kleuren, dus past deze altijd bij jouw interieur. Doordat een gietvloer zo strak en glas is, zie je er helaas gauw krasjes en oneffenheden op. Een nadeel van een gietvloer is dat deze niet verhuisbaar is. en Als je houdt van een modern interieur en van een rustige vloer is een gietvloer een goede optie.

Houten vloer

Een houten vloer is een levendige, natuurlijke en sfeervolle vloer. Het is niet zo dat een houten vloer ook een rustige vloer is. Een houten vloer spreekt van zichzelf en geeft een warme sfeer in je huis. Houd je van een modern interieur maar vind je een gietvloer te strak worden? Dan is een houten vloer een goed alternatief. Een houten vloer is prachtig te combineren met RVS, leer en industriële accessoires. Het voordeel van een houten vloer is dat deze bij iedere stijl past; landelijk, klassiek maar ook modern. Ook is hout duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, overal toepasbaar en beschadigingen kunnen gladgeschuurd worden. 

moderne houten vloeren

Verschillende houtsoorten

In hout zijn ontzettend veel verschillende houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan eikenhout, kersenhout of een tropische hardhouten parketvloer. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom te Nunspeet om deze verschillende houtsoorten te bewonderen. 

logo interieurblogger petra knulst

PS. Vind je deze blog leuk? Like dan via onderstaande button dit bericht. Alvast bedankt!

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie