Kempas Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Kempas Lamelparket 3-strooks

Een Kempas Lamelparket 3-strooks vloer kan rechtstreeks op de constructievloer vast verlijmd worden gelegd. Ook is het mogelijk om deze vloer zwevend te leggen op een (10 dB geluidsreducerende) ondervloer.

Bijzonderheden

Al onze Lamelparket vloeren zijn rondom voorzien van een click verbinding. Deze Kempas Lamelparket 3-strooks vloer is geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Kempas of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Ja
Afwerking :
Wax, Olie, Lak
Vloersoort :
Lamelparket 3-Strooks
Houtsoort :
Kempas
Kleur :
Rood - Bruine Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Kempas Algemeen

​​​​​​Kempas komt veel voor in Malaysia en Indonesië en de boom zelf kan wel tot 50 meter hoog worden. Deze houtsoort wordt veel toegepast voor parket, meubelen, bruggen, steigers etc. In Nederland wordt Kempas gebruikt voor gevelbekledingen en voor binnenbetimmeringen en uiteraard voor houten vloeren.

Kleur en tekening

Vers gezaagdis de kleur van het kernhout van Kempas bleek steenrood. Door de invloed van het daglicht wordt het vrij spoedig oranjerood tot diep roodbruin soms tot donkerbruin. Qua uiterlijk heeft het hout iets weg van Merbau. Een typisch kenmerk is soms de aanwezigheid van strepen of aderen. Hierdoor wordt Kempas juist levendiger en dat is juist wat veel mensen mooi vinden aan deze prachtige en chique houtsoort.

Eigenschappen Kempas Vloer

De eigenschappen van Kempas vloer is positief te noemen. Zo is de Kempas vloer vrij duurzaam en hard. Kempas behoort dan ook tot de hardhoutsoorten. De werking van Kempas is ook gering. Kortom, allemaal positieve eigenschappen die ervoor gezorgd hebben dat wij  sinds 1958 tal van Kempas houten vloeren hebben mogen leggen!

Afwerkingsmogelijkheden Kempas Vloer

Kempas laat zich makkelijk afwerken. Elke afwerking is weer verantwoordelijk voor een andere uitstraling. De keuze die u maakt is afhankelijk van uw leefsituatie, uw smaak en of u al dan niet in het bezit bent van een huisdier. Bij Knulst Houten Vloeren voorzien wij u graag van deskundig en eerlijk advies om tot de juiste afwerkingskeuze te komen.

Kempas Vloersoorten

Kempas is te verkrijgen in verschillende vloersoorten. Zo is Kempas te verkrijgen in Lamelparket 3-strooks en in Multiplank vloeren. Beide vloersoorten zijn totaal anders qua uitstraling. 

Kempas en vloerverwarming

Kempas is geschikt in combinatie met vloerverwarming.  

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
261