Muiracatiara Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Muiracatiara Lamelparket 3-strooks

Een MuiracatiaraLamelparket 3-strooks vloer kan rechtstreeks op de constructievloer vast verlijmd worden gelegd. Ook is het mogelijk om deze vloer zwevend te leggen op een (10 dB geluidsreducerende) ondervloer.

Bijzonderheden

Al onze Lamelparket vloeren zijn rondom voorzien van een click verbinding. Deze Muiracatiara Lamelparket 3-strooks vloer is geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Muiracatiara of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Nee
Afwerking :
Wax, Olie, Lak
Vloersoort :
Lamelparket 3-Strooks
Houtsoort :
Muiracataira
Kleur :
Rood - Bruine Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Muiracatiara algemeen

Muiracatiara, ook wel Tigerwood of GonÇalo Alves genoemd, is een bijzondere houtsoort. Wanneer u deze houtsoort eenmaal gezien heeft, zult u onmiddellijk begrijpen waarom Muiracatiara ook wel eens Tigerwood genoemd wordt. Deze bijzonder fraaie houtsoort is namelijk oranjebruin van kleur, doortrokken met donkerbruine aderen/strepen. Na afwerking en blootstelling aan het licht wordt de kleur vrij snel diep roodbruin met zwarte strepen of vlammen. Vandaar dus de naam Tigerwood. De draad van het hout is recht en soms licht golvend. Dit geeft een prachtig effect. Muiracatiara wordt nog wel eens gebruikt voor massieve onderdelen van luxe meubelen, als vervanger voor de dure houtsoort Palissander. Muiracatiara is een vrij exclusieve houtsoort en wij leveren uitsluiten FSC gecertificeerd Muiracatiara Parket.

Eigenschappen

Muiracatiara is vrij duurzaam en zeer sterk. De druksterkte van Muiracatiara is 65 N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Het gaat hierbij dus om een zeer harde en sterke houtsoort. Daarom is Muiracatiara vrij lastig te bewerken en zijn goede gereedschappen vereist. De werking van Muiracatiara is groot. Daarom is het van groot belang de luchtvochtigheid in uw huis op peil te houden, desnoods met een luchtbevochtiger. De kans is anders groot dat in uw Muiracatiara vloer kier/ en scheurvorming zal optreden.

Afwerking van Muiracatiara vloer

Muiracatiara vloer is prima af te werken met een lak, olie of hardwax, maar lak geeft deze toch al bijzonder fraaie en exclusieve houtsoort een nog chiquere uitstraling. 

Vloersoorten van Muiracatiara

Muiracatiara is alleen leverbaar in FSC gecertificeerd hout, in de vloersoorten Parketvloer Tapis en Visgraat Parket. Vraag onze adviseurs naar de specificaties van een mooie en exclusieve Muiracatiara Parketvloer, samengesteld naar uw wensen.

Vloerverwarming en Muiracatiara

Muiracatiara vloer is overigens niet  geschiktvoor vloerverwarming. Dit gezien de grote werking van het hout. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
269