Afrormosia Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Plan een bezoek! Plan een bezoek!
Terug naar overzicht

Afrormosia Lamelparket 3-strooks

Een Afrormosia Lamelparket 3-strooks vloer kan rechtstreeks op de constructievloer vast verlijmd worden gelegd. Ook is het mogelijk om deze vloer zwevend te leggen op een (10 dB geluidsreducerende) ondervloer.

Bijzonderheden

Al onze Lamelparket vloeren zijn rondom voorzien van een click verbinding. Deze Afrormosia Lamelparket 3-strooks vloer is geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Afrormosia of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Ja
Afwerking :
Olie, Lak
Vloersoort :
Lamelparket 3-Strooks
Houtsoort :
Afrormosia
Kleur :
Geel - Bruine Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Afrormosia Algemeen

Afrormosia is een prachtig alternatief voor een Teak vloer. Zowel de kleur als structuur van een Afrormosia vloer komen overeen met een Teak vloer. De kleur van Afrormosia is namelijk goudachtig bruin, nadonkerend door het licht tot donkerbruin. De gevlamde tekening in combinatie met de donkerbruine houtkleur geeft een Afrormosia vloer een fraaie, warme uitstraling. Het voordeel van een Afrormosia vloer t.o.v. een Teak vloer is dat een Afrormosia vloer een gunstigere prijs heeft en ook in verschillende vloersoorten te verkrijgen is. Zo is een Afrormosia vloer onder andere in Parketvloer Tapis als Visgraat Parket te verkrijgen. Het groeigebied van Afrormosia is het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika.

Eigenschappen

De eigenschappen van Afrormosia zijn gunstig voor bijv. een Multiplank of een Lamelparket. De werking van Afrormosia is namelijk gering en de druksterkte (hardheid) is 67 N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50N/mm².

Duurzaamheid

Het kernhout van een Afrormosia vloer is erg duurzaam, wat een belangrijke eigenschap is voor een houtenvloer. Ook is Afrormosia bestand tegen de inwerking door zuren en andere chemische stoffen. Een Afrormosia Parketvloer Tapis of Visgraat Parket kan meerdere keren geschuurd worden waardoor een levensduur van 100 jaar of langer behaald kan worden!

Droging en vochtgehalte

Afrormosia droogt traag met weinig gevaar voor scheuren of vervormingen.

Afwerking

De afwerking van Afrormosia is eenvoudig. Afrormosia is geschikt om af te werken met zowel, een  lak of olie afwerking afhankelijk van welke uitstraling u wenst op uw Afrormosia vloer. Een Afrormosia vloer afgewerkt met WoCa olie is een aanbeveling vanwege de goede eigenschappen die WoCa door jarenlange ervaring in het oliën van houten vloeren heeft ontwikkeld. Een Afrormosia vloer afgewerkt met WoCa olie is bestand tegen vocht en behoudt de natuurlijke kleur van het hout. Zo komt uw Afrormosia vloer het best tot haar recht.

Afrormosia vloersoorten

Een Afrormosia vloer is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Zo is een Afrormosia vloer in een Multiplank, Lamelparket, Massief ParketParketvloer Tapis of als Visgraat Parket te verkrijgen. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden voor een Afrormosia Parketvloer, samengesteld naar uw wensen.

Afrormosia en vloerverwarming

Afrormosia is zeer geschikt voor vloerverwarming. Wilt u meer informatie over de combinatie Afrormosia op vloerverwarming? Kom langs in onze showroom en laat u deskundig adviseren.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
241