Essen Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Essen Massief Parket

Een Essen Massief Parket vloer wordt op een spaanplaat tussenvloer verlijmd en blind vernageld. Deze tussenvloer wordt bevestigd op de aanwezige constructievloer. Ook is het mogelijk om deze vloer zwevend te leggen met een (10dB geluidsreducerende) ondervloer.

Bijzonderheden

Al onze Massief Parket vloeren zijn rondom voorzien van een mes en groef verbinding. Gezien de werking van Massief Parket adviseren wij deze vast verlijmd te plaatsen op een spaanplaat tussenvloer. Essen Massief Parket is niet geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Essen of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Nee
Afwerking :
Wax, Olie, Lak
Vloersoort :
Massief Parket
Houtsoort :
Essen
Kleur :
Geel - Bruine Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Essen als houten vloer

Essen is een veel voorkomende houtsoort wat gebruikt wordt voor talloze doeleinden. Vanwege haar taaie en sterke eigenschappen wordt Essen ook in de sportwereld zeer veel gebruikt voor het vervaardigen van o.a. tennisrackets, springplanken, biljartkeus, bobsleden enz. Essen heeft zeer breed spinthout wat waarvan de kleur varieert van wit tot geelachtig of lichtgeelbruin. Aan UV licht blootgesteld wordt Essen op den duur geler van kleur. Essen komt veel voor in Europa en Klein Azië, maar ook in Noord-Amerika, China en Japan. In Nederland is Essen een veelgebruikte houtsoort voor vloeren.

Eigenschappen Essen Vloer

Essen heeft een rechte, soms golvende draad met een vrij grove nerf. Essen is zeer buigzaam en laat zich goed bewerken. De werking van een Essen vloer is echter groot waardoor een relatieve luchtvochtigheid wordt aanbevolen tussen de 55 en 60% als ideale leefklimaat voor uw Essen vloer. Met een druksterkte van 51N/mm² is Essen een sterke houtsoort, voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm².

Kleur en tekening

Essen is lichtgekleurd met een heterogene porositeit. Net na het kappen is het kernhout parelmoerachtig wit met een roze of groenachtige schijn. Na droging kan het geler of bruiner worden. Het spint is er niet van te onderscheiden.

Hoe dikker de stam en hoe ouder de boom, hoe vaker het hart donkerbruin tot zwart is. Dat tast de mechanische eigenschappen van het hout niet aan. In een tussenfase is die verkleuring soms heel gegeerd, voor houtwerk of snijfineer. Het hout ziet er dan sterk geaderd uit, met een donkergroene schijn. Dan heet het olijfessen. De jaarringen van essen zijn goed zichtbaar. De draad is meestal recht en regelmatig.   

Duurzaamheid

Essen is niet duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse V). Het is gevoelig voor vervuring en de spinthoutkever. Voor een Houtenvloer geen probleem, maar voor toepassingen zoals, kozijnen, bruggen, steigers, etc. is deze houtsoort minder geschikt.

Afwerkingsmogelijkheden Essen Vloer

Essen kan prima afgewerkt worden met een olie, lak of hardwax. Welke afwerking u kiest is afhankelijk van uw smaak en budget. Elke afwerking brengt namelijk weer een andere uitstraling teweeg op het hout, waardoor u deze verschillen gewoon eerst moet zien alvorens een goede keuze te kunnen maken.

Alle Essen vloersoorten en advies

Bij Knulst Houtenvloeren is Essen verkrijgbaar in verschillende vloersoorten. Zo leveren wij Essen Visgraat Parket, Essen Parketvloer Tapis en Essen Multiplank vloeren. 
Kom gerust eens langs om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Essen vloer, samengesteld naar uw wensen. Neemt u hier contact met ons op. 

Vloerverwarming en Essen

Essen is niet geschikt in combinatie met vloerverwarming gezien de werking van het hout.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
251