Sucupira Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Sucupira Algemeen

Sucupira is een vrij donkere houtsoort en komt in veel landen buiten Europa voor. Zo groeit hij in Brazilië, Suriname, Venezuela, etc. Het opvallende van Sucupira is dat het bruine en donkerbruine kernhout duidelijk afsteekt tegen het smalle geelachtige spinthout wat in het hout zit. Sucupira is prachtig getekend en is iets gestreept. Over het hout ligt een vrij duidelijke glans die met een lakafwerking mooi behouden blijft. Al met al is Sucupira een houtsoort met een eigenzinnig uiterlijk en juist daarom kiezen onze klanten soms specifiek voor de houtsoort Sucupira.

Eigenschappen van Sucupira

Sucupira is een vrij harde houtsoort en droogt langzaam met weinig gevaar voor scheuren of vervormingen. Ook laat het hout zich makkelijk afwerken. Omdat Sucupira van nature al een vrij duidelijke glans heeft laat het hout zich makkelijk polijsten. Dit zorgt, indien gewenst voor een hogere glans. De druksterkte van Sucupira is 110 N/mm². Hieraan is te zien dat Sucupira een zeer sterke houtsoort betreft. De veel toegepaste houtsoort Eiken heeft namelijk een druksterkte van 50 N/mm². Een aanzienlijk verschil.

Sucupira en haar afwerkingsmogelijkheden

Het is mogelijk uw Sucupira vloer af te laten werken met alle afwerkingsmogelijkheden die Knulst houtenvloeren u kan bieden, namelijk: Hardwax, WoCa olie of lak.

Wanneer u kiest voor een afwerking met hardwax bent u verzekerd van een natuurlijke uitstraling van uw Sucupira vloer. Tevens verdiept hardwax de kleur en structuur van het hout het meest van alle afwerkingen. Wel is een vloer afgewerkt met hardwax wat gevoelig voor krassen omdat de afwerking op het hout ligt. Bijkomend voordeel is wel dat eventuele krassen eenvoudig bijgewerkt kunnen worden.

Wanneer u gaat voor de meest natuurlijkste uitstraling is WoCa olie een erg goede oplossing. Omdat de olie in het hout wordt gepoetst is deze afwerking minder krasgevoelig dan hardwax. Ook zijn bij WoCa olie eventuele krassen eenvoudig bij te werken.

WoCa heeft al jarenlange ervaring in het vervaardigen van duurzame afwerkingen voor houtenvloeren en wordt daarom veelvoudig toegepast.

Tot slot is het mogelijk uw Sucupira vloer af te werken met lak. Lak is een erg praktische oplossing. Bovendien is lak slijtvast en flexibel. Een gelakte vloer gaat al gauw 10 tot 13 jaar mee. Wanneer de laklaag eenmaal is versleten, kunt u de vloer laten schuren en opnieuw af werken met lak. Ook kunt u ervoor kiezen uw vloer af te laten werken met hardwax of WoCa olie.

Vloersoorten Sucupira

Knulst houtenvloeren biedt Sucupira aan in verschillende vloersoorten. Zo leveren en leggen wij al jaren Sucupira Parketvloer Tapis of Visgraat Parket. Ook Sucupira Multiplank vloeren en Massief parket komen veel voor. Komt u gerust eens langs om de mogelijkheden te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren onze adviseurs u graag over de mogelijkheden van een Sucupira vloer, samengesteld naar uw wensen

Vloerverwarming en Sucupira

Gezien de werking is het niet aan te raden uw Sucupira vloer te leggen in combinatie met vloerverwarming.

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Vloersoort
Houtsoort
Kleur

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
278