Ybyraro Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Plan een bezoek! Plan een bezoek!
Terug naar overzicht

Ybyraro Massief Parket

Een Ybyraro Massief Parket vloer wordt op een spaanplaat tussenvloer verlijmd en blind vernageld. Deze tussenvloer wordt bevestigd op de aanwezige constructievloer. Ook is het mogelijk om deze vloer zwevend te leggen met een (10dB geluidsreducerende) ondervloer.

Bijzonderheden

Al onze Massief Parket vloeren zijn rondom voorzien van een mes en groef verbinding. Gezien de werking van Massief Parket adviseren wij deze vast verlijmd te plaatsen op een spaanplaat tussenvloer. Ybyraro Massief Parket is niet geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Ybyraro of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Nee
Afwerking :
Wax, Olie, Lak
Vloersoort :
Massief Parket
Houtsoort :
Ybyraro
Kleur :
Rood - Bruine Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Ybyraro algemeen

Ybyraro komt veel voor in Brazilië. De bomen worden zo’n 30 meter, met en goed gevormde rechte en takvrije stam. Kern- en spinthout zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Het spinthout is wit. Het kernhout is vers geelrood tot oranjerood, later nadonkerend naar donkerrood tot roodbruin. Groeiringen zijn meestal goed te onderscheiden. De nerf van Ybyraro is fijn en de bewerkbaarheid is lastig vanwege de grote volumieke massa. Het is een van de voornaamste houtsoorten voor strijkstokken.

Afwerking

Qua afwerking zijn er voor Ybyraro verschillende mogelijkheden. Om de natuurlijke kleur van Ybyraro zoveel mogelijk te verdiepen wordt Ybyraro vaak geolied. Echter lak misstaat deze houtsoort ook zeker niet. Beide afwerkingen zijn dus prima geschikt. Knulst Houtenvloeren heeft hiervan showroompanelen om de verschillen in uitstraling tussen beide afwerkingen voor u te visualiseren.

Ybyraro vloersoorten

Qua vloersoorten is Ybyraro vrij beperkt. Dit heeft ook te maken met de beschikbaarheid van deze hardhoutsoort. Knulst Houtenvloeren levert Ybyraro in Multiplank vloeren aan. Deze prachtige plankenvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Kom gerust eens langs om deze prachtige vloeren met eigen ogen te bekijken. Wij voorzien u graag van advies!   

Ybyraro en vloerverwarming

Ybyraro is niet geschikt voor vloerverwarming. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
284