Jatoba Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Jatoba Algemeen

Jatoba is een duurzame houtsoort en komt voor in de tropische hooglandbossen van Midden- en Zuid Amerika. Het kernhout van Jatoba is oranjerood tot roodbruin en varieert van een egaal roodbruine kleur tot een roodachtige notenkleur. Soms heeft Jatoba een geaderde tekening. Door een Jatoba vloer mooi glad af te werken, verkrijgt Jatoba een fraaie glans. De fraaie glans en haar kleureigenschappen geven een Jatoba vloer een warme, chique uitstraling.

Eigenschappen van Jatoba

Jatoba is een vrij harde houtsoort. Het heeft namelijk een druksterkte van 66 N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm².
Een Jatoba vloer is duurzaam en de werking is niet groot. Al deze eigenschappen maken Jatoba zeer geschikt om als houten vloer te dienen. Niet voor niets leveren en leggen wij sinds 1958 tal van Jatoba houten vloeren in vele variaties.

Afwerkmogelijkheden Jatoba

Een houten Jatoba vloer bestaat niet alleen uit de aanschaf van het hout zelf. Hout zonder afwerking is immers kwetsbaar. Ook zorgen de verschillende afwerkingen voor verschillende uitstralingen. Een Jatoba houten vloer is in verschillende afwerkingen te verkrijgen. Zo is het mogelijk een Jatoba vloer af te werken met hardwax, WoCa olie of lak. Hardwax verdiept de kleur en structuur van het hout en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Verder wordt WoCa olie veel toegepast als afwerking op houtenvloeren. WoCa heeft jarenlange ervaring in het leveren van de juiste olie afwerkingen voor een houtenvloer en biedt hiervoor dan ook duurzame producten aan. 

Het voordeel van WoCa olie ten opzichte van hardwax is dat de uitstraling natuurlijker is. Tevens wordt de olie in het hout gepoetst waardoor een olie afwerking minder krasgevoelig is dan een hardwax afwerking die meer op het hout ligt. Tot slot is lak een praktische overweging. Een lakafwerking geeft de vloer, indien gewenst, glans en is zeer slijtvast en flexibel. Wanneer de laklaag versleten is kunt u ervoor kiezen om uw vloer opnieuw af te laten werken met lak,  maar het is ook mogelijk de vloer af te laten werken met WoCa olie of hardwax. Onze adviseurs kunnen u adviseren in de afwerking die het best bij uw situatie past.

Jatoba Vloersoorten

Knulst houten vloeren biedt een groot assortiment van Jatoba vloersoorten aan. Zo is een Jatoba vloer als Parketvloer Tapis of Visgraat Parket verkrijgbaar. Tevens leveren wij Jatoba massief Parket en Multiplank vloeren. Kom gerust eens langs om de verschillende Jatoba vloersoorten te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren onze adviseurs u graag over de mogelijkheden van een Jatoba vloer, samengesteld naar uw wensen.

Geschikt met vloerverwarming?

Jatoba is niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Onze adviseur kan u uitgebreid informeren over houten vloeren en vloerverwarming. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. 

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Vloersoort
Houtsoort
Kleur

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
259