Grenen Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Grenen algemeen

Grenen is samen met vuren de meest gebruikte houtsoort in Nederland. Grenen valt onder de naaldhoutsoorten. Het groeigebied van Grenen ligt in Europa en Noord-Azië. De kleur van het vers Grenen hout is lichtbruin. In de loop van de tijd kan dit wel veranderen naar donkerder hout. Het kernhout steekt scherp af tegen het brede lichte spint. Grenen is breed inzetbaar en de toepassing hangt vooral af van de kwaliteit van het hout. Grenen wordt veel gebruikt voor kozijnen, ramen, meubelen en natuurlijk houten vloeren en parketvloeren.

Eigenschappen Grenen

Grenen heeft als eigenschap dat de kleur na verloop van tijd behoorlijk veranderd. Deze zal door de tijd heen door invloed van zuurstof en licht donkerder worden. De kwaliteit van Grenen verschilt regelmatig. Dit komt omdat Grenen een groot groeigebied heeft met verschillende klimatologische omstandigheden. Grenen heeft een rechte draad en een fijne nerf. Deze houtsoort heeft een gemiddelde duurzaamheidsklasse 3.

Kleuren en bewerking

Grenen laat zich machinaal en met de hand goed bewerken. Hoe jonger het hout, hoe makkelijker het te bewerken is. De brede spint in Grenen heeft een witte tot lichtgele kleur. Het kernhout is lichtbruin en na verloop van tijd wordt dit geelbruin tot roodbruin.

Afwerkingsmogelijkheden Grenen vloeren

Knulst Houten Vloeren biedt een ruim assortiment Grenen vloersoorten aan. Zo is een Grenen vloer  te verkrijgen in Parketvloer Tapis of als Planken vloer (ook wel Multiplank/Duoplank genoemd). Tevens bieden wij Grenen in een Massieve Parketvloer aan. Kom gerust eens langs om de verschillende  Grenen vloersoorten te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Grenen vloer, samengesteld naar uw persoonlijke wensen. 

Vrijblijvend advies

Heeft u vragen, komt u er zelf niet helemaal uit of wilt u een afspraak met een van onze adviseurs maken? Via deze contactpagina of door te bellen met 0341-252787 kunt u een van onze medewerkers spreken.

 

Selecteer wat bij u past

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
254