Visgraat Vloeren

Alles wat u wilt weten over visgraat parket

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Visgraat vloeren zijn populairder dan ooit. Dit unieke type houten vloer geeft een bijzondere uitstraling aan uw houten vloeren. Bij Knulst Vloeren bieden we een ruim aanbod aan maten en soorten visgraat vloeren.

De visgraat vloer

Visgraat vloeren zijn ongekend populair. Hoewel ze al honderden jaren voorkomen - onder andere in Amsterdamse grachtenpanden en Franse kastelen - zijn ze juist nu weer veel te zien. Visgraat vloeren zijn daarom trendy en toch tijdloos. Chique en ook sfeervol. Geschikt voor monumentale panden én nieuwbouwwoningen. Visgraat vloeren passen namelijk bij elke woonstijl. Bovendien is dit type vloer uitstekend te combineren met vloerverwarming. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Visgraat vloeren: tijdloos en chique

De warme en neutrale kleuren van hout maken het een geschikt materiaal voor elk interieur, van modern tot klassiek. Combineer dit met het speelse effect van een visgraat vloer en u hebt het beste van beide werelden: een knusse, warme ruimte met een tijdloze en chique uitstraling.

De visgraat vloer is tevens een uitstekende manier om een neutrale kamer een spannend effect te geven. Het heeft effect op de ruimtelijkheid van een kamer en het geheel oogt toch rustig.

Wat is een visgraat vloer?

Een visgraat vloer is een houten vloer in een visgraatmotief. Dit motief is te danken aan de korte planken die haaks op elkaar worden geplaatst. Hierdoor ontstaat een patroon dat doet denken aan een visgraat.

Om een visgraatpatroon te kunnen leggen is het van belang dat alle lengtes exact dezelfde afmetingen hebben, bijvoorbeeld 45 centimeter. Dit geldt ook voor de breedte. In onze showroom kunt u per visgraat vloer zien in welke afmetingen de gewenste houten vloer leverbaar is.

Een visgraat vloer van Knulst

Er is veel kwaliteitsverschil in houten vloeren. Bij Knulst Vloeren vindt u alleen de beste merken en de hoogste kwaliteit houten visgraat vloeren. Vloeren van Knulst gaan daarom een leven lang mee. Dat heeft onder andere te maken met de dikte van de planken te maken. Elke plank heeft een toplaag. Hoe dikker deze toplaag is, hoe langer de vloer meegaat. Om de vloer een opfrisbeurt te geven hoeft men slechts de toplaag weg te schuren en opnieuw te bewerken.

Bovendien is het eikenhout dat u vindt bij Knulst van de meest zuivere vorm. Vooral als het gaat om eikenhout zijn er veel kwaliteitsverschillen in visgraat vloeren. Alle eiken houten vloeren van Knulst zijn gemaakt van Europees eiken. Deze houtsoort groeit in een zeeklimaat, net als we in Nederland hebben. Daardoor past deze houtsoort zich goed aan op de seizoenswisselingen in ons klimaat.

Ambacht, kennis en kunde in visgraat vloeren

Naast de veelgebruikte multiplank gebruiken we bij Knulst nog de ouderwetse methode van visgraat tapis vloeren. Dit is de meest ambachtelijke vorm van visgraat vloeren leggen. Weinig vloerleggers beheersen deze techniek nog. Bij deze legwijze wordt een eiken toplaag vernageld en verlijmd op een onderlaag van bijvoorbeeld mozaïek eiken. U hebt dit type vloer ongetwijfeld wel eens gezien in Franse kastelen of oude grachtenpanden in Amsterdam.

Knulst Vloeren biedt dus ambacht, kwaliteit en diversiteit aan aanbod. Dat is echter niet het enige dat Knulst onderscheidt. De kennis en kunde die onze parketteurs meebrengen is moeilijk te evenaren. Ons team bestaat onder andere uit professionele houten vloeren leggers die dit verfijnde ambacht al jaren uitvoeren. Knulst is daarom meester in visgraat parketvloeren.

Wilt u dus uitstekende service, een prachtige visgraat vloer van kwaliteit die ook nog professioneel gelegd wordt door deskundige parketteurs? Dan bent u bij Knulst aan het juiste adres.

De mogelijkheden van de visgraat vloer

Visgraat vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Dat geldt ook voor veel houtsoorten, in tegenstelling tot wat men denkt: eikenhout maar ook veel andere houtsoorten kunnen prima aangelegd worden inclusief vloerverwarming.

Bij Knulst Vloeren heeft u bovendien keuze uit verschillende houtsoorten, allen met unieke eigenschappen als het gaat om hardheid, structuur en kleur. Elke vloer kan in verschillende breedtes en diktes gelegd worden. De voordelen van een visgraat vloer zijn dus veelzijdig:

  • Een uniek patroon in uw houten vloer dat niet alleen tijdloos en chique is, maar ook de waarde van uw woning positief beïnvloedt;
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Beschikbaar in talloze houtsoorten waardoor er altijd een visgraat vloer in uw stijl is te vinden;
  • Maximaal gereduceerd loopgeluid;
  • Gaat tientallen jaren mee dankzij de dikke toplaag.

Visgraat vloeren en houtsoorten

Vrijwel alle houtsoorten in het assortiment van Knulst Vloeren zijn geschikt voor de visgraat vloer. De meest gebruikte houtsoort voor visgraat vloeren is echter het eikenhout. Ook vandaag de dag is eikenhout nog de meest populaire keuze in Nederland.

Naast houten visgraat vloeren verkoopt Knulst Vloeren ook visgraat PVC vloeren en keramische visgraat parketvloeren. Zelfs vinyl is te leveren met een visgraatpatroon. Zo is er voor ieder budget een geschikte visgraat vloer te vinden.

Visgraat vloer en Hongaarse punt

De visgraat vloer is niet het enige populaire patroon dat in een vloer is aan te brengen. Ook de Hongaarse punt is een echte woontrend aan het worden. Dit legpatroon lijkt op de visgraat, maar de planken liggen onder een hoek van 45 tot 60 graden. Het patroon heeft daardoor een opvallende rechte naad.

Beide typen vloeren zijn erg in trek en versterken de sfeer in een kamer. Een uniek legpatroon kan bovendien letterlijk waarde toevoegen aan de woning. Dat geldt vooral voor visgraat vloeren en de Hongaarse punt, maar ook alternatieven zoals de Weense punt of de walvisgraat vloer groeien in populariteit.

Kun je visgraat vloeren zelf leggen?

Het leggen van een houten visgraat vloer vraagt om de nodige expertise en ervaring. Alleen al het recht leggen van dit type vloer is een kunst. We raden dus nooit aan om de visgraat vloer zelf te leggen. In plaats daarvan kunt u rekenen op hulp van de deskundige vloerleggers van Knulst Vloeren. Al onze vloerenleggers hebben het ambacht in de vingers en hebben jarenlange ervaring met visgraat vloeren leggen.

Het werken met lijm, nietpistolen en een natuurproduct zoals hout is ingewikkeld. Voor het beste resultaat is het daarom het beste om dit aan deskundigen over te laten. Als u de nieuwe visgraat vloer laat leggen door de deskundigen van Knulst krijgt u maar liefst 10 jaar garantie op het legwerk. Ook het oliën of lakken van de vloer kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Inspiratie en showroom

Een houten visgraat vloer is een keuze waar u een leven lang van geniet. Houten visgraat vloeren gaan tientallen jaren mee. Het is daarom ook een belangrijke keuze. Bij Knulst Vloeren raden we daarom aan u deskundig te laten adviseren over de mogelijkheden.

Bekijk bijvoorbeeld onze inspiratie-pagina en zie wat er allemaal mogelijk is met visgraat vloeren en hout. Deze pagina staat boordevol prachtige interieurfoto’s gemaakt bij onze klanten thuis.

Liever even bladeren in een tijdschrift? Ons Inspiratie-magazine kunt u gratis bestellen. Maar ook in de showroom bent u natuurlijk van harte welkom, waar u met eigen ogen kunt zien hoe een visgraat vloer eruit ziet. U bent altijd welkom!

1158