Wit Amerikaans Eiken Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Wit Amerikaans Eiken algemeen

Wit Amerikaans Eiken behoort tot de groep Eiken. Deze houtsoort groeit in het oosten van Noord Amerika en in Canada. Deze houtsoort valt onder de groep van loofhout. Wit Amerikaans Eiken groeit langzaam en produceert hout wat licht is en relatief makkelijk te bewerken is. Wit Amerikaans Eiken wordt veel toegepast bij meubelen, traptreden, speelgoed en natuurlijk in houten vloeren en parketvloeren. Deze houtsoort heeft qua hout en structuur veel overeenkomsten met Europees Eiken. 

Eigenschappen Wit Amerikaans Eiken

Het hout van de Wit Amerikaans Eik is ringporig waardoor op het dosse vlak een vlamtekening ontstaat. De kwaliteit en structuur van het hout ligt aan de groeiconditie van de boom. Het kernhout heeft een geelbruine tot middelbruine kleur en het spint van de Wit Amerikaanse Eik is wit. Verder is deze houtsoort erg hard en stevig.

Afwerkingsmogelijkheden Wit Amerikaans Eiken

Knulst Houten Vloeren biedt een ruim assortiment Wit Amerikaans Eiken vloersoorten aan. Zo is een Wit Amerikaanse Eiken vloer  te verkrijgen in Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket. Tevens bieden wij Wit Amerikaanse Eiken Multiplank vloeren en Lamelparket 1-strooks en  3-strooks aan. Kom gerust eens langs om de verschillende Wit Amerikaans Eiken vloersoorten te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Wit Amerikaans Eiken en de verschillen met Frans Eiken, Rood Amerikaans Eiken en Russisch Eiken. Uiteindelijk maken wij een vrijblijvende offerte samengesteld op basis van uw persoonlijke wensen. 

Vrijblijvend advies

Hebt u vragen, komt u er zelf niet helemaal uit of wilt u een afspraak met een van onze adviseurs maken? Via deze contactpagina of door te bellen met 0341-252787 kunt u een van onze medewerkers spreken. U bent uiteraard van harte welkom om vrijblijvend een bezoek aan onze showroom te brengen.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
283