Wenge Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Wenge Parketvloer Tapis Weense Punt Patroon

Een Wenge Parketvloer Tapis Weense Punt Patroon wordt op een spaanplaat of mozaiek (bij vloerverwarming) tussenvloer verlijmd en vernageld. Deze tussenvloer wordt bevestigd op de aanwezige constructievloer.

Bijzonderheden

Bij een Parketvloer Tapis is een Band en Bies randafwerking mogelijk. Deze Wenge Parketvloer Tapis Weense Punt Patroon is geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Wenge of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Ja
Afwerking :
Wax, Olie, Lak
Vloersoort :
Parketvloer / Tapis, Visgraat Parket
Houtsoort :
Wengé
Kleur :
Bruin - Zwarte Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Wenge houten vloer

Wenge is een exotische houtsoort en heeft als groeigebied Zaïre. Vers gezaagd heeft Wenge een licht geelbruine kleur. Wordt Wenge eenmaal aan het licht blootgesteld, dan heeft Wenge al gauw een donkerbruine kleur. Dit geeft Wenge een prachtige, warme uitstraling. Wenge bevat verschillende weefsels. Het ene weefsel heeft een zwartachtige kleur en het andere een bruine kleur. Beide weefsels komen in afwisselende, evenwijdige banen voor. Hierdoor ontstaat een regelmatige tekening van zwarte en bruine strepen. Dit is kenmerkend voor Wenge en geeft het hout een prachtige uitstraling. Wenge is tevens de meest donkere houtsoort die te verkrijgen is.

Eigenschappen van Wenge

Wenge behoort tot de meest sterke houtsoorten en is ook duurzaam. Wenge heeft een druksterkte van 80N/mm² en is daarom zeer hard te noemen. Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Ook is de werking van Wenge gering. Bij het drogen van Wenge hout is geen grote kans op scheuren en vervormingen. Al deze goede eigenschappen en haar exclusieve uitstraling maken Wenge tot een erg goede houten vloer.

Afwerkingsmogelijkheden Wenge Houten Vloer

Het is mogelijk uw Wenge houten vloer af te werken met alle afwerkingen die Knulst Houten Vloeren u kan bieden. Zo kan uw vloer afgewerkt worden met Hardwax, WoCa olie of lak. Hardwax verdiept de kleur en structuur van hout het meest. Hierdoor komt uw Wenge houten vloer erg mooi uit. Ook behoudt uw Wenge houten vloer met deze afwerking een natuurlijke uitstraling. Een houten vloer afgewerkt met Hardwax is wat krasgevoelig omdat de afwerking op het hout ligt. Wel zijn eventuele beschadigingen plaatselijk en eenvoudig bij te werken. Ook WoCa olie is een goede afwerking om uw Wenge vloer mee af te werken.

WoCa heeft door de jaren heen een erg goede reputatie opgebouwd als het gaat om kwalitatieve en duurzame afwerkingen. WoCa heeft de meest natuurlijke uitstraling. Ook wordt WoCa olie in het hout gepoetst en is daardoor minder krasgevoelig. Zijn er eventueel beschadigingen dan kunnen deze eenvoudig weggewerkt worden. Tot slot is lak een goede oplossing en de meest praktische van alle afwerkingen. Bovendien is een afwerking met lak erg slijtvast en flexibel. Wanneer de laklaag versleten is kunt u kiezen voor een nieuwe lakafwerking. Eventueel kunt u uw Wenge vloer na het schuren ook afwerken met een olie of een hardwax afwerking,

Wenge Vloersoorten

Wenge is in velerlei vloersoorten te verkrijgen. Wenge wordt door ons veel toegepast als Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket. Maar ook Wenge Multiplank vloeren en Lamelparket 3-strooks wordt door ons veel toegepast. Kom gerust eens langs om de verschillende mogelijkheden met betrekking tot een Wenge houten vloer te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren onze adviseurs u graag over de mogelijkheden van een Wenge vloer, samengesteld naar uw wensen. 

Wenge en vloerverwarming

Wenge is geschikt voor vloerverwarming.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
282