Tajibo Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Tajibo Parketvloer Tapis

Een Tajibo Parketvloer Tapis wordt op een spaanplaat of mozaiek (bij vloerverwarming) tussenvloer verlijmd en vernageld. Deze tussenvloer wordt bevestigd op de aanwezige constructievloer.

Bijzonderheden

Bij een Tajibo Parketvloer Tapis is een Band en Bies randafwerking mogelijk. Deze Tajibo Parketvloer Tapis is geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Tajibo of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Nee
Afwerking :
Wax, Olie, Lak
Vloersoort :
Parketvloer / Tapis
Houtsoort :
Tajibo
Kleur :
Rood - Bruine Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Tajibo Algemeen

Tajibo groeit in Zuid-Amerika en behoort tot de donkere, zeer harde houtsoorten. Het is vergelijkbaar met Lapacho uit Paraguay. Het groenachtig bruine tot groenachtig geelbruine kernhout is duidelijk te onderscheiden van het geelachtige grijze 40-80mm brede spint. Het kernhout vertoont dikwijls lichte tot donkere zones waardoor het enigszins gestreept kan lijken. Ook als er kruisdraad aanwezig is, kan door de lichtval een decoratieve fijne streeptekening aanwezig zijn. Tajibo heeft een vrij gelijkmatige structuur zonder uitgesproken tekening. Het hout bevat de inhoudsstof Lapachol die op het langsvlak als (groen) gele streepjes en sterretjes zichtbaar is. Lapachol kleurt in aanraking met ammonia rood.

Eigenschappen van Tajibo

Tajibo is zeer hard en sterk, moeilijk splijtbaar en zeer elastisch. Wel is de werking van Tajibo vrij groot waardoor wij Tajibo niet als massief parket aanbieden.

Tajibo en haar afwerkingsmogelijkheden

Tajibo is prima af te werken met een lak, olie of hardwax, maar vaak wordt Tajibo afgewerkt met lak omdat de chique uitstraling van Tajibo hierdoor extra wordt benadrukt.

Tajibo Vloersoorten

Tajibo alleen te verkrijgen als Multiplank vloer, maar gelukkig zijn dit zeer praktische en mooie vloeren en zijn de Tajibo Multiplank vloeren bij ons verkrijgbaar in verschillende breedtes waardoor het aanbod toch nog vrij breed is. Kom gerust eens langs om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Tajibo vloer, samengesteld naar uw wensen. 

Tajibo en vloerverwarming

Tajibo is niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
279