Robijn Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Robijn Parketvloer Tapis

Een Robijn Parketvloer Tapis wordt op een spaanplaat of mozaiek (bij vloerverwarming) tussenvloer verlijmd en vernageld. Deze tussenvloer wordt bevestigd op de aanwezige constructievloer.

Bijzonderheden

Bij een Robijn Parketvloer Tapis is een Band en Bies randafwerking mogelijk. Deze Robijn Parketvloer Tapis is geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Robijn of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Nee
Afwerking :
Wax, Olie, Lak
Vloersoort :
Parketvloer / Tapis
Houtsoort :
Robijn
Kleur :
Rood - Bruine Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Robijn Algemeen

​​​​​Robijn, of Robinia is de commerciële naam voor de botanische soort Robinia pseudoacacia L. en behoort tot de familie van de Leguminosae. Robinia komt oorspronkelijk uit het Oosten van de Verenigde Staten. De Franse hofbotanicus Jean Robin introduceerde hem in 1601 in Europa. De boom verspreidde zich snel over heel Midden-Europa en is door haar transparante bladerdek en geurige witte bloesems als park- en sierboom erg geliefd. Robijn is het duurzaamste hout wat in ons klimaat groeit. Het is daarom jammer dat het slechts in relatief geringe hoeveelheden wordt aangeboden. Robijn was anders een prima alternatief voor bepaalde duurzame tropische houtsoorten.

Kleur en tekening

De kleur van het kernhout van Robijn is lichtgeelgroen tot bruingroen, die na blootstelling aan licht goudbruin wordt. het kernhout steekt scherp af tegen het ongeveer 13mm brede grijsgele spinthout. Robijn heeft meestal een rechte draad en een fijne tot matige grove nerf

Duurzaamheid

Het kernhout is duurzaam tot zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I-II). Het spinthout is niet duurzaam(natuurlijke duurzaamheidsklasse V).
Het is de wisselwerking tussen de inhoudsstoffen die Robijn uitzonderlijk duurzaam maakt. In contact met de grond vertoont het hout pas na 8 à 10 jaar tekenen van aantasting. Zonder contact met de grond blijft het meer dan 60 jaar intact.

Droging

Robijn droogt gemakkelijk in openlucht, afgeschermd van zon en wind. Het kan ook kunstmatig: voorzichtigheid en lage temperaturen voorkomen dan scheuren en vervormingen.

Bewerking

Met aangepaste snijwerktuigen levert verzagen geen problemen op. Robijn is ook geschikt voor schil- en snijfineer. Het hout moet dan wel eerst weker worden gemaakt door het te stomen. Schaven, polijsten en verlijmen gaan gemakkelijk.

Eigenschappen van Robijn

Robijn bevat goede eigenschappen, zoals haar hardheid en duurzaamheid. Robijn is alleen niet de meest stabiele houtsoort. De werking van Robijn is vrij groot. Wij adviseren dan ook om de luchtvochtigheid in uw huis tussen de 55- en de 60% te houden als optimale leefklimaat voor uw Robijn parketvloer. De druksterkte (hardheid) van een Robijn parketvloer is 71 N/mm² en dat is erg hard. Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Robijn kan met deze waardes opboksen tegen de tropische hardhout soorten!

Afwerking

De afwerking van Robijn gaat gemakkelijk. Lak wordt meestal gezien als de favoriete afwerking voor Robijn. Dit komt omdat Robijn, afgewerkt met lak, zo licht mogelijk blijft en haar oorspronkelijk kleur zoveel mogelijk behouden blijft. Uiteraard is een afwerking met hardwax of olie ook mogelijk.

Robijn en vloerverwarming

Robijn is vanwege haar werking niet geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
275