Mutenye Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Mutenye Algemeen

​​​​​​Muteneye of Mutenye, is een prachtige houtsoort. Her kernhout heeft van nature een hoge glans  en kan variëren van geelbruin tot diep, tamelijk donkerbruin. Zeer donkere houtzones veroorzaken een streeptekening op het kwartierse vlak en een vlamtekening op het dosse vlak. Langere tijd aan licht blootgesteld, vertoont blank afgewerkt Muteneye enige gelijkenis met Teakhout en ook wel met Noten vloeren. Eventueel spinthout is geelachtig tot grijsachtig van kleur. Muteneye is geschikt voor talloze binnen toepassingen: trappen, (winkel)vloeren, parket, massieve en gefineerde kwaliteitsmeubelen, wand- en plafondbekleding en lambrisering. Ook voor biljarttafelranden en –keus, borstels, messen en blokfluiten.

Herkomst

Mutenyé is de commerciële naam voor de botanische soort Guibourtia arnoldiana J. Léonard. en behoort tot de familie van de Leguminosae. Ze komt uit Midden- en West-Afrika. België voert vooral Mutenyé uit Congo-Brazzaville in, en, minder, uit de Democratische Republiek Congo.

Duurzaamheid

Het kernhout is matig duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse III). Het spinthout is niet duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse V).

Droging en vochtgehalte

Mutenyé moet traag en zorgvuldig drogen in de oven voor de bewerking.

Bewerking

Mutenyé is gemakkelijk bewerkbaar. Ook draaien en snijden levert geen problemen op.

Eigenschappen

Mutenye is een zeer geschikte houtsoort om als parketvloer te dienen. Dit heeft te maken met het feit dat Muteneye een zeer harde houtsoort is en de werking Muteneye niet erg groot is. Het heeft een druksterkte van 74 N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Het is hiermee dan ook één van de hardste houtsoorten!

Afwerking van Mutenye

Mutenye kan afgewerkt worden met een olie, lak of hardwax. Het is puur smaakafhankelijk voor welke afwerking u kiest. Wel zijn er verschillende voor- en nadelen aan de verschillende afwerkingen verbonden. Vraag onze adviseurs naar de verschillen om zo tot de juiste keuze te komen, wat de afwerking betreft.

Vloersoorten van Mutenye

Muteneye is verkrijgbaar in verschillende vloersoorten en komt erg mooi uit als Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket. Wij leveren dan ook alleen de vloersoorten Parketvloer Tapis en Visgraat Parket.

Vloerverwarming en Mutenye

Muteneye is geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Vloersoort
Houtsoort
Kleur

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
270