Moabi Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Moabi Vloer Algemeen

Moabi is de commerciële naam voor de botanische soort Baillonella toxisperma Pierre en behoort tot de familie van de Sapotaceae. Ze komt uit West- en Midden-Afrika; Congo, Congo-Brazzaville, Gabon, Kameroen en Guinee.De Moabiboom wordt gemiddeld 30 tot 50 meter hoog, waarbij de takkenvrije stam 25 tot 30 meter meet. De stam is meestal recht en cilindrisch, met een diameter van 60 tot 150 cm – in een zeldzaam geval zelfs 3 meter. De 4 tot 5 cm dikke schors is donkerbruin, zit vaak los en heeft diepe groeven. Is een Moabi vloer iets voor u?

Houtbeschrijving Moabi

Het kernhout is bruinachtig roze tot donker bruinrood. Het spinthout is rozegrijs en 4 tot 6 cm breed. Moabi heeft een fijne nerf, soms een gegolfde draad en meestal een gelijkmatige structuur, vaak zonder uitgesproken tekening. Maar door draadverloop dat nogal kan wisselen kan Moabi min of meer regelmatige strepen, vlammen of een fraaie moiré-tekening vertonen. 

Eigenschappen 

Het kernhout is zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I). Het spinthout is niet duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse V). De druksterkte van Moabi is 69 N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Het gaat hierbij dus om een zeer harde en sterke houtsoort.

De werking van Moabi is echter wel groot. Hierdoor is het aan te bevelen de luchtvochtigheid in uw woning tussen de 55- en de 60% te houden voor een optimaal leefklimaat voor uw Moabi vloer van parket.

Droging en vochtgehalte

Moabi droogt heel traag, maar met weinig kwaliteitsverlies. Heeft het zijn evenwichtsvochtgehalte bereikt? Dan gedraagt het hout zich stabiel.

Bewerking

Moabihout bevat kiezel, wat snijwerktuigen afstompt. Voorboren is aangewezen. De bewerking maakt irriterend stof vrij. Zorg daarom voor een goede afzuiging.

Afwerking

Moabi kan probleemloos afgewerkt worden met een lak, olie of hardwax. Welke afwerking u kiest is afhankelijk van uw smaak en leefsituatie. Bij Knulst kunnen ze u voorzien van gedegen advies. Kom gerust eens langs om de verschillende afwerkingen te bekijken en laat u eerlijk adviseren! 

Moabi vloersoorten

Moabi is leverbaar in Parketvoer Tapis en Visgraat Parket. Op onze website zijn van beide vloersoorten afbeeldingen beschikbaar. Wilt u meer informatie over de verschillende vloersoorten of de houtsoort Moabi zelf? Neem dan gerust contact met ons op. 

Moabi en vloerverwarming

Moabi is niet geschikt voor vloerverwarming. 

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Vloersoort
Houtsoort
Kleur

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
268