Hevea Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Hevea Algemeen

​​​De Braziliaanse rubberboom (Hevea brasiliensis) is een tot 30 meter hoge, rijkvertakte, in droge tijden, bladverliezende boom met meestal een slanke kruin. Deze boom wordt op grote schaal aangeplant in Zuidoost-Azië voor de productie van rubber. Vanwege zijn veelal gunstige prijstelling wordt deze houtsoort vrij veel verkocht als parketvloer en heeft een witgele kleur.

Let op: Hevea is momenteel moeilijk leverbaar. Vraag naar de actuele status bij onze medewerkers.

Kleur en tekening

Vers kernhout is bijna wit, nadonkerend naar lichtgeel tot strogeel, met soms een roze tint. Het spinthout is niet te onderscheiden van het kernhout. De draad van Hevea vloeren is recht, met soms lichte kruisdraad en heeft een vrij gelijkmatige nerf.

Duurzaamheid Hevea Vloer

De duurzaamheid van een Hevea vloer is laag waardoor Hevea alleen geschikt is voor toepassingen binnenshuis. Met een druksterkte van 32N/mm² is Hevea tevens een zachte houtsoort. Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². De werking van het product is middelmatig waardoor Hevea veel aangeboden wordt op een werkingsarme onderlaag, het zogenaamde lamelparket. Laat u zich ook door ons inspireren

Afwerking

Hevea is prima af te werken met vrijwel alle afwerkingsmiddelen die in de handel verkrijgbaar zijn. De meest gangbare is lak, maar ook olie en hardwax kan prima. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden, afgestemd op uw woonsituatie. Op die manier krijgt u de afwerking die bij u past.

Vloersoorten Hevea

Hevea vloer is beschikbaar in Lamelparket 3-strooks. Dit product is al kant en klaar afgewerkt. Met 3-strooks Lamelparket wordt het effect van een Parketvloer Tapis gekregen, echter is dit Lamelparket uitstekend zelf te leggen dankzij een klikverbinding. Meerdere zelfleggers gingen u voor en bestelden Hevea in deze prachtige 3-strooks variant.

Vloerverwarming en Hevea

Hevea is minder geschikt in combinatie met vloerverwarming gezien de werking van het hout. 

Gratis adviesgesprek

Vraag geheel gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan. Onze adviseurs hebben veel kennis op dit gebied en kunnen u dan ook goed adviseren. Bekijkt u ook eens alle positieve reviews die we van klanten onlangs hebben ontvangen. 

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Vloersoort
Houtsoort
Kleur

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
256