Guatambu Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Guatambu of Ivoorhout

​​​​Guatambu, ook wel ivoorhout genoemd, komt veel voor in Brazilië, Argentinië en Paraguay. Zowel het kernhout als spinthout zijn bijna wit tot licht geelbruin, soms met een zwak groenige tint. De structuur is gelijkmatig, met weinig tekening. Hoewel er in de lengterichting smalle tot brede groenachtige banen kunnen voorkomen. Vanwege de rustige rekening en de zachte, witbruine kleur van Guatambu, wordt deze houten vloer veel verkocht aan mensen die houden van een rustige en lichte vloer. Guatambu wordt nog wel eens beschouwd als de vervanger van Amerikaans Esdoorn, hard Maple.

Eigenschappen Guatambu Vloer

Guatambu is een gewillige houtsoort dat zich gemakkelijk laat bewerken en buigen. De werking van Guatambu is matig en ook is de Guatambu vloer goed af te werken. De druksterkte van Guatambu is 59 N/mm². Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm² en is als Eiken vloer dus zelfs nog iets minder krachtig. Guatambu is dus qua sterkte/hardheid een erg goede houtsoort en behoort hiermee tot de categorie hardhout. Voor een houten vloer zijn dit dus allemaal uitstekende eigenschappen.

Afwerkingsmogelijkheden Guatambu

Een Guatambu vloer laat zich prima afwerken met een olie, een lak of een hardwax. In het verleden werd deze houtsoort erg veel gelakt omdat de oorspronkelijke kleur dan zoveel mogelijk behouden blijft. Dit gebeurd tot op heden nog veel met de lichte houtsoorten. Uiteraard kan Guatambu ook prima geolied worden of afgewerkt worden met Hardwax. Vraag onze adviseurs naar de voor/ en nadelen van de verschillende afwerkingen om zo tot de juiste keuze te kunnen komen.

Prijzen en advies

Knulst Houtenvloeren kan Guatambu leveren in de vloersoorten Parketvloer Tapis en Visgraat Parket. Voor een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen. Uiteraard staan onze adviseurs ook altijd voor u klaar wanneer u vragen hebt of advies wilt inwinnen. 

Vloerverwarming en Guatambu

Guatambu is tevens geschikt in combinatie met vloerverwarming.

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Vloersoort
Houtsoort
Kleur

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
255