Douglas Fir Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Douglas Algemeen

Douglas hout is naaldhoutsoort. Deze houtsoort komt vooral voor in het westen van Noord-Amerika. Er zijn tevens verschillende plekken waar deze houtsoort is aangeplant in Europa. Deze gebieden bevinden zich vooral in Frankrijk en Duitsland, maar je komt ze ook tegen in Nederland. Douglas hout heeft vers een roodachtige kleur die door de tijd heen verkleurt tot een oranjeachtige bruine kleur wanneer deze in aanraking komt met licht en lucht. De witachtige spint van Douglas hangt samen met de leeftijd van de Douglasspar. Spint is het zachtere gedeelte van de boomstam waardoor de sapstroom plaatsvind. Door de goede eigenschappen is Douglas hout op een breed gebied toepasbaar; dus zelfs als houten vloer of parketvloer. Het is een nog relatief onbekende houtsoort op vloeren gebied. De afgelopen jaren neemt de bekendheid en populairiteit van Douglas hout steeds meer toe in Nederland.

Eigenschappen Douglas hout

Douglas hout heeft doorgaans een rechte draad. Maar soms zijn ook spiraalvormige en golvende draden zichtbaar. Douglas hout heeft een fijne nerf. Douglashout heschikt over duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het een redelijk duurzame houtsoort is. Dit komt met name door het vele kernhout wat Douglas bevat. Deze harsachtige harde houtstructuur zorgt ervoor dat Douglas hout ongeveer 10-15 jaar probleemloos meegaat. Douglas is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Canadees Esdoorn slecht te buigen. De bewerkbaarheid van Douglas is eenvoudig, mits dit met goede gereedschappen en machines wordt gedaan. Dit voorkomt namelijk het splijten van het hout en het ontstaan van eventuele kleine haarscheurtjes.

Afwerkingsmogelijkheden Douglas hout

Knulst Houten Vloeren biedt een ruim assortiment aan Douglas vloersoorten aan. Zo is een Douglas vloer bijvoorbeeld te verkrijgen in een planken vloer (Multiplank Duoplank) of als Parketvloer Tapis. Tevens bieden wij Douglas Lamelparket 1-strooks en  3-strooks aan. Kom gerust eens langs om de verschillende Douglas vloersoorten in onze showroom te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Douglas houten vloer, samengesteld naar uw persoonlijke wensen. 

Douglas en vloerverwarming

Douglas is geschikt voor vloerverwarming.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
249