Basralocus Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Over Basralocus

​​​​​Basralocus is een houtsoort met een vrij duidelijke vlamtekening in het hout. Basralocus is goud/purperbruin van kleur met meestal een bruinrode gloed. Deze bruinrode gloed geeft deze prachtige Basralocus vloer een aangename, warme sfeer. Van nature heeft Basralocus een vrij hoge glans.

Eigenschappen Basralocus Vloer

Basralocus is geschikt voor zowel een Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket vloer. De druksterkte van Basralocus is 66 N/mm². Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². We kunnen dus wel stellen dat de houtsoort Basralocus een harde houtsoort te noemen is. Basralocus is ook zeer goed tegen schimmel en insectenaantasting bestand, evenals tegen aantasting door zuren. De werking daarentegen is wel vrij groot, waardoor deze vloer met de grootste vakmanschap gelegd dient te worden en de luchtvochtigheid op peil gehouden dient te worden voor het ideale leefklimaat van uw vloer.

Duurzaamheid

Een Basralocus Parketvloer Tapis of Visgraat Parket kan meerdere keren geschuurd worden waardoor een levensduur van 100 jaar of langer behaald kan worden!

Droging en vochtgehalte

Basralocus droogt erg langzaam. Hierbij is er weinig gevaar voor scheurtjes of vervormingen.
Is Basralocus eenmaal droog dan neemt het zeer langzaam weer vocht op.

Afwerking

Basralocus vloer is eenvoudig af te werken met zowel wax, olie of lak, afhankelijk van de uitstraling die u wenst op uw Basralocus vloer. Basralocus afgewerkt met WoCa olie zorgt ervoor dat de vloer haar meest natuurlijke kleur behoudt. WoCa olie wordt al jarenlang met de grootste zorg geproduceerd en is daarom een kwaliteitsproduct met de juiste eigenschappen voor de afwerking van een houtenvloer.

Ook een wax afwerking geeft de Basralocus vloer een natuurlijke uitstraling. Deze afwerking is minder krasbestendig dan een olie afwerking, maar verdiept de kleur en structuur van het hout het meest. Tot slot is lak afwerking een goede oplossing. De keuze voor een lak afwerking is veelal een praktische oplossing vanwege de slijtvastigheid en de flexibiliteit van een gelakte vloer. Wanneer de laklaag versleten is kunt u kiezen voor een nieuwe afwerking met lak, of eventueel een afwerking met WoCa olie. Onze adviseurs adviseren u graag over welke afwerking het beste bij uw situatie past.

Basralocus Vloersoorten

Basralocus vloeren zijn in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Zo is een Basralocus vloer van Knulst houtenvloeren te verkrijgen in een Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden voor een Basralocus Parketvloer Tapis of Visgraat Parket, samengesteld naar uw wensen!

Vloerverwarming en Basralocus

Basralocus vloer is vanwege de werking van het hout minder geschikt voor vloerverwarming. We raden u dan ook aan om een andere houten vloer te kopen indien u dit perse wilt combineren met vloerverwarming. Welke houten vloeren het beste i.c. met vloerverwarming kunnen worden gelegd kunt u altijd bespreken met een van onze adviseurs!

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Vloersoort
Houtsoort
Kleur

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
245