Ybyraro vloeren

Ybyraro algemeen

Ybyraro komt veel voor in Brazilië. De bomen worden zo’n 30 meter, met en goed gevormde rechte en takvrije stam. Kern- en spinthout zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Het spinthout is wit. Het kernhout is vers geelrood tot oranjerood, later nadonkerend naar donkerrood tot roodbruin. Groeiringen zijn meestal goed te onderscheiden. De nerf van Ybyraro is fijn en de bewerkbaarheid is lastig vanwege de grote volumieke massa. Het is een van de voornaamste houtsoorten voor strijkstokken.

Afwerking

Qua afwerking zijn er voor Ybyraro verschillende mogelijkheden. Om de natuurlijke kleur van Ybyraro zoveel mogelijk te verdiepen wordt Ybyraro vaak geolied. Echter lak misstaat deze houtsoort ook zeker niet. Beide afwerkingen zijn dus prima geschikt. Knulst Houtenvloeren heeft hiervan showroompanelen om de verschillen in uitstraling tussen beide afwerkingen voor u te visualiseren.

Ybyraro vloersoorten

Qua vloersoorten is Ybyraro vrij beperkt. Dit heeft ook te maken met de beschikbaarheid van deze hardhoutsoort. Knulst Houtenvloeren levert Ybyraro in Multiplank vloeren aan. Deze prachtige plankenvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Kom gerust eens langs om deze prachtige vloeren met eigen ogen te bekijken. Wij voorzien u graag van advies!   

Ybyraro en vloerverwarming

Ybyraro is niet geschikt voor vloerverwarming. 

474
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie