Vloerverwarming
en Visgraat Parket

Kan deze combinatie wel samen?

Maak een Afspraak! Maak een Afspraak!

Misverstanden parket vloer i.c.m. vloerverwarming / vloerkoeling

Helaas zijn er in de parketbranche verschillende meningen over de combinatie vloerverwarming / vloerkoeling met een visgraat parket vloer, sommige bedrijven raden het zelfs af. De praktijk is echter de beste leermeester en gezien onze ruime ervaring van het probleemloos toepassen van visgraat parket vloeren op vloerverwarming geven wij 10 jaar garantie op deze combinatie.

Rendement vloerverwarming-koeling

Om verzekerd te zijn van een optimaal rendement van uw vloerverwarming zijn de volgende zaken van belang: 

  • de leidingen dienen ca. 3 cm. onder de dekvloer te liggen en hart op hart ca. 10 cm. van elkaar, hierdoor wordt de warmte gelijkmatig in de dekvloer verspreid en wordt voorkomen dat er te grote temperatuurverschillen in de parketvloer ontstaan
  • stilstaande lucht levert rendementsverlies op en wordt voorkomen door vaste verlijming van de visgraatparket vloer op de ondervloer en het toepassen van een massief eiken mozaiek ondervloer 
  • de totale dikte van de visgraat vloer mag maximaal 18mm zijn om de warmte weerstand onder de 0,13 te houden

Stookprotocol vloerverwarming voor uw visgraat parket vloer 

Wanneer het stookseizoen begint warmt u de vloerverwarming geleidelijk op volgens het door ons verstrekte stookprotocol. Hierin staat o.a. aangeven met hoeveel graden u de watertemperatuur per dag mag opvoeren en hoeveel graden de watertemperatuur maximaal mag zijn. Uiteraard geldt het omgedraaide voor wanneer het stookseizoen ten einde is. Door inachtneming van het stookprotocol bent u verzekerd van een comfortabele en probleemloze combinatie.

Samenwerking

Al jarenlang werken wij samen met JK Vloerverwarming; een bedrijf gespecialiseerd in duurzame vloerverwarming. Klanten die aan ons vragen of wij ook de vloerverwarming kunnen plaatsen verwijzen wij graag door naar JK Vloerverwarming. U kunt uw vloer in combinatie met vloerverwarming bij Knulst Houten Vloeren bestellen zodat u één aanspreekpunt en één factuur met gecombineerde garantie ontvangt!

Laat u deskundig adviseren. Bel 0341-252787 tijdens kantooruren of stuur ons een bericht en een van onze adviseurs belt u zo spoedig mogelijk terug.

Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen