Multiplank / Duoplank

Alle informatie over een Multiplank / Duoplank vloer

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Wat is een Multiplank / Duoplank?

Een multiplank is een vloerdeel met een multiplex onderlaag waarop een massieve toplaag is verlijmd en rondom is voorzien van een mes en groef verbinding. Door stabiel multiplex als onderlaag te gebruiken ontstaan nagenoeg werkingsvrije houten vloeren met ongekende mogelijkheden. Omdat multiplank vloerdelen optisch niet te onderscheiden zijn van massief parket, is de keuze, dankzij de gunstige eigenschappen van een multiplank vloer, door velen snel gemaakt. Daarnaast kan met een multiplank vloer dezelfde levensduur worden behaald als met massief parket, wanneer gekozen wordt voor een dikkere massieve toplaag. Voor de exotische houtsoorten geldt overigens een veel gunstigere prijsstelling in vergelijk met massief parket. Onderstaand treft u ons ruime assortiment multiplank vloerdelen aan.

Eenvoudig een keuze maken

Gezien de talloze mogelijkheden in multiplank, is op onze website de mogelijkheid om op kleur te selecteren. Hierdoor vindt u snel en eenvoudig wat u zoekt. Ook is het mnogelijk om op houtsoort te selecteren, zoals bijvoorbeeld de meest bekende houtsoorten: Afzelia, Bamboe, Eiken, Jatoba, Maple, Merbau, Noten en Wenge.

Waarom vloerdelen Multiplank?

De Multiplank is een uitstekend alternatief daar waar massief parket niet kan worden gelegd. Denk hierbij aan vloerverwarming en aan brede kamers. Ook is de werking van een multiplank gering waardoor deze prima zwevend te leggen is. Dit in tegenstelling tot een massieve vloer, die bij voorkeur vast verlijmd dient te worden. Lees ook onze blog over Multiplanken.

De vier grote voordelen

  • Zeer geschikt voor vloerverwarming (bekijk ons aanbod)
  • Zeer stabiel
  • Ecologisch verantwoord
  • Makkelijk zelf te leggen

Het leggen van Multiplank

Multiplanken kunnen dus prima zwevend gelegd worden. Toch worden Multiplanken ook vaak rechtsreeks op de ondervloer verlijmd. Dit heeft te maken met de voordelen van vast verlijmd leggen. Ook komt het regelmatig voor dat een duoplank gelegd moet worden in een appartement waar de vloer moet voldoen aan hoge geluidseisen. Knulst Houten Vloeren biedt hiervoor ondervloeren welke 10dB TNO gecertificeerd zijn.

Legwijzen Multiplank:

  • Zwevend
  • Vast verlijmd
  • Zwevend op 10dB toepassing 

Een Multiplank houten vloer is een keuze voor het leven. Laat u daarom deskundig adviseren. Bel 0341-252787 tijdens kantooruren of stuur ons een bericht en een van onze adviseurs belt u z.s.m. terug. 

Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen