Hongaarse Punt
Parket

Dé interieurtrend van dit moment!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ontstaan van hongaarse punt vloeren

Wie zich op vloeren aan het oriënteren is, kan de Hongaarse punt niet zijn ontgaan. Deze unieke vloer is een zusje van de visgraat vloer en net iets minder bekend. De Hongaarse punt vloer is een vloer die bestaat uit kleine plankjes die in een punt gelegd worden. Wanneer u voor een houten Hongaarse punt vloer kiest, is het altijd prettig om te weten wat voor een vloer u precies in huis haalt.

Eén van de oudst bekende Hongaarse punt vloeren ligt in Italië en dateert uit 1539. Het is daarom niet bekend waarom deze vloer de naam Hongaarse punt draagt. In Frankrijk raakte dit type vloer in de 16e eeuw in de mode onder de naam chevron of batons rompus. De laatst genoemde betekend zoveel als 'gebroken stokjes'. Kortom: het vloertype is al eeuwenlang bekend en nu weer helemaal terug van weggeweest. Zowel in PVC vloeren als in Parketvloeren is deze legwijze momenteel een grote trend.

Hongaarse punt in iedere houtsoort

Allereerst is het een vloer met diverse afwerkingsmogelijkheden. Zo zijn er allerlei houtsoorten die in het Hongaarse punt patroon gelegd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan wengé of eiken (de meest gebruikte houtsoorten voor deze legwijze). Naast de diverse houtsoorten is het ook mogelijk om het hout te oliën in een door u gewenste kleur. Het grote voordeel is dan ook dat u uw Hongaarse punt vloer helemaal zelf en naar uw eigen smaak kunt laten maken.

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn met betrekking tot de Hongaarse punt vloer, is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. We adviseren onze klanten dan ook altijd de keuze pas te maken wanneer zij goed geïnformeerd zijn. Een Hongaarse punt vloer is namelijk een echte vloer voor de lange termijn. Een vloer om over na te denken dus. Ook de kwaliteit van het hout dat u voor uw Hongaarse punt kiest is van invloed op de levensduur van uw vloer.

Professionele vakmensen

Doordat een Hongaarse punt vloer een vrij uniek patroon heeft, is het een lastige vloer om zelf te leggen. Het is een precieze klus waar echt ambachtelijk vakmanschap bij komt kijken. Een Hongaarse punt vloer is dikwijls een tapis parketvloer. Dat wil zeggen dat de toplagen vernageld en verlijmd worden op een houten ondervloer (meestal eiken mozaïek delen). Ook bij het leggen van de parketvloer geldt dat een leven lang plezier hebben van uw houten vloer sterk afhankelijk is van de legkwaliteit. Wanneer de vloer strak en professioneel gelegd is, zult u daar op de lange termijn gegarandeerd profijt van hebben.

Hongaarse punt met vloerverwarming

Wist u dat een Hongaarse punt uitstekend te combineren is met vloerverwarming? Zo heeft u naast een ultra stijlvolle vloer ook nog een comfortabele vloer die altijd warm aanvoelt. Knulst Vloeren levert en legt naast verschillende andere vloersoorten ook kwalitatieve vloerverwarmingssystemen. Zo heeft u één garantie en één aanspreekpunt bij deze mooie combinatie. Onze vloerenadviseurs vertellen u graag alles over parketvloeren met vloerverwarming.

Hongaarse punt in de showroom bekijken

In de showroom van Knulst Vloeren zijn er diverse soorten en maten Hongaarse punt vloeren te bewonderen, zowel op staal als fysiek gelegd. Zo krijgt u een goed beeld van hoe een Hongaarse punt er uit ziet en kunt u uw eigen weloverwogen keuze maken. Voor al uw vragen kunt u terecht bij onze adviseurs. Zij zijn volledig op de hoogte van alle trends en mogelijkheden op gebied van zowel Hongaarse punt vloeren, Weense punt vloeren of welke andere vloer u ook in gedachten hebt.

Inspiratie

Nu al nieuwsgierig? Bekijk dan onze inspiratie-pagina of vraag een gratis inspiratiemagazine aan om alvast de mooiste vloeren te bekijken die wij speciaal voor u geselecteerd hebben. Beiden staan boordevol inspirerende interieurfoto's bij onze klanten thuis.

Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen