Vloersoorten

Bekijk de verschillende soorten houten vloeren

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Vloersoorten

Op deze pagina leest u alles over de verschillende vloersoorten. Hoe worden de verschillende houten vloeren opgebouwd en gelegd? U kunt bij Knulst terecht voor alle bekende en minder bekende vloersoorten. Om een goede keuze te kunnen maken voor uw nieuwe vloer is het goed dat we alle verschillende soorten en mogelijkheden eerst aan u toelichten. Bent u echter alleen benieuwd welke houtsoorten we leveren? Gaat u dan naar de pagina houtsoorten. En voor een overzicht van al onze houten vloeren kunt u doorklikken naar de pagina houten vloeren

Inspiratie en showroom

Uitgelezen op deze pagina? Bekijk dan eens onze inspiratie-pagina, boordevol met stijlvolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Heeft u al een keuze gemaakt en weet u welke houten vloer u het beste past? Bezoek dan onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek onder het genot van een vers bakje koffie! Welkom!

Multiplank / Duoplank

Een multiplank vloer (ook wel duoplank of samengestelde plank genoemd) is opgebouwd uit een multiplex onderlaag, waarop een massieve toplaag is gelijmd. Multiplex is erg stabiel waardoor de werking van de massieve toplaag tot een minimum wordt beperkt. Multiplanken zijn dan ook bijzonder geschikt om te leggen op vloerverwarming of te plaatsen als zwevende vloer.

Lees en bekijk meer over Multiplank / Duoplank

Visgraat Parket

Een visgraatvloer is het meest verkochte patroon van de traditionele parketvloeren en als vloersoort nog steeds erg gewild. Dat is ook begrijpelijk want een Visgraat Parketvloer straalt ambacht uit. De opbouw is hetzelfde als dat bij een Tapis Parketvloer, dus eerst een spaanplaat of mozaïek ondervloer waarop vervolgens de visgraat stroken worden verlijmd en vernageld. Om een visgraat patroon te kunnen leggen is het van belang dat alle stroken exact dezelfde lengte en breedte hebben.

Lees en bekijk meer over Visgraat Parket

Tapis Parket

De naam Parketvloer gebruikt men vaak als verzamelnaam voor alle vloersoorten waardoor er misverstanden kunnen ontstaan. Meestal bedoelt men dan een gladde, strakke houten vloer. Dat zijn parketvloeren ook, hoewel het niet de enige vloersoort is die strak en glad is. Dit kan ook met alle andere vloersoorten. Onder Parketvloer Tapis verstaan wij de traditioneel gelegde parket vloeren. Zoals u in onze showroom kunt zien is de vloer opgebouwd uit een spaanplaat ondervloer (mozaïek kan ook) waarop vervolgens de tapisstroken worden verlijmd en vernageld.

Lees en bekijk meer over Tapis Parket

Lamelparket

Lamelparket is veelal opgebouwd uit 3 kruislings op elkaar verlijmde lagen voor een goede stabiliteit. Het merendeel van onze lamelparket vloeren zijn voorzien van een clickverbinding, waardoor ze eenvoudig zelf te leggen zijn. Zeker ook omdat de vloeren met een clickverbinding kant-en-klaar gelakt of geolied worden aangeleverd.

Lees en bekijk meer over Lamelparket

Massief Parket

Massief Parket spreekt eigenlijk voor zich. Zoals u in onze showroom kunt zien is massief parket volledig uit de gewenste houtsoort. Door het grote rendementverlies van massieve vloerdelen is het aanbod in massieve exotische houtsoorten minimaal. Dit is gekomen door de komst van de Multiplank / Duoplank waarin wel talloze mogelijkheden in exotische houtsoorten verkrijgbaar zijn.

Lees en bekijk meer over Massief Parket

Hoogkant Parket

Wat is Hoogkant Parket? Dit is een oersterke en veelal industrieel toegepaste parketvloer vanwege zijn dikte en duurzaamheid. Inmiddels worden Hoogkant Parketvloeren ook steeds meer gelegd in woningen vanwege de warme uitstraling. Hoogkant wordt als 'mat' aangeleverd en rechtstreeks op een vlakke, druk- en trekvaste constructievloer verlijmd.

Lees en bekijk meer over Hoogkant Parket

Hongaarse Punt Parket

Wie zich op vloeren aan het oriënteren is, kan de Hongaarse punt niet zijn ontgaan. Deze unieke vloer is een zusje van de visgraat vloer en net iets minder bekend. De Hongaarse punt vloer is een vloer die bestaat uit kleine plankjes die in een punt gelegd worden. Wanneer u voor een houten Hongaarse punt vloer kiest, is het altijd prettig om te weten wat voor een vloer u precies in huis haalt.

Lees en bekijk meer over Hongaarse Punt Parket

Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen