Muiracatiara vloeren

Muiracatiara algemeen

Muiracatiara, ook wel Tigerwood of GonÇalo Alves genoemd, is een bijzondere houtsoort. Wanneer u deze houtsoort eenmaal gezien heeft, zult u onmiddellijk begrijpen waarom Muiracatiara ook wel eens Tigerwood genoemd wordt. Deze bijzonder fraaie houtsoort is namelijk oranjebruin van kleur, doortrokken met donkerbruine aderen/strepen. Na afwerking en blootstelling aan het licht wordt de kleur vrij snel diep roodbruin met zwarte strepen of vlammen. Vandaar dus de naam Tigerwood. De draad van het hout is recht en soms licht golvend. Dit geeft een prachtig effect. Muiracatiara wordt nog wel eens gebruikt voor massieve onderdelen van luxe meubelen, als vervanger voor de dure houtsoort Palissander. Muiracatiara is een vrij exclusieve houtsoort en wij leveren uitsluiten FSC gecertificeerd Muiracatiara Parket.

Eigenschappen

Muiracatiara is vrij duurzaam en zeer sterk. De druksterkte van Muiracatiara is 65 N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Het gaat hierbij dus om een zeer harde en sterke houtsoort. Daarom is Muiracatiara vrij lastig te bewerken en zijn goede gereedschappen vereist.
De werking van Muiracatiara is groot. Daarom is het van groot belang de luchtvochtigheid in uw huis op peil te houden, desnoods met een luchtbevochtiger. De kans is anders groot dat in uw Muiracatiara vloer kier/ en scheurvorming zal optreden.

Afwerking van Muiracatiarais vloer

Muiracatiarais vloer is prima af te werken met een lak, olie of hardwax, maar lak geeft deze toch al bijzonder fraaie en exclusieve houtsoort een nog chiquere uitstraling. 

Vloersoorten van Muiracatiara
Visgraat parketvloer Muiracatiara

Muiracatiara is alleen leverbaar in FSC gecertificeerd hout, in de vloersoorten Parketvloer Tapis en Visgraat Parket. Vraag onze adviseurs naar de specificaties van een mooie en exclusieve Muiracatiara Parketvloer, samengesteld naar uw wensen.

Vloerverwarming en Muiracatiara

Muiracatiara vloer is overigens niet geschikt voor vloerverwarming. Dit gezien de grote werking van het hout. 

488
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie