Kempas vloeren

Kempas algemeen

Kempas komt veel voor in Malaysia en Indonesië en de boom zelf kan wel tot 50 meter hoog worden. Deze houtsoort wordt veel toegepast voor parket, meubelen, bruggen, steigers etc. In Nederland wordt Kempas gebruikt voor gevelbekledingen en voor binnenbetimmeringen en uiteraard voor houten vloeren.

Kleur en tekening

Vers gezaagdis de kleur van het kernhout van Kempas bleek steenrood. Door de invloed van het daglicht wordt het vrij spoedig oranjerood tot diep roodbruin soms tot donkerbruin. Qua uiterlijk heeft het hout iets weg van Merbau. Een typisch kenmerk is soms de aanwezigheid van strepen of aderen. Hierdoor wordt Kempas juist levendiger en dat is juist wat veel mensen mooi vinden aan deze prachtige en chique houtsoort. 

 

Multiplank Kempas

Eigenschappen van Kempas vloer

De eigenschappen van Kempas vloer is positief te noemen. Zo is de Kempas vloer vrij duurzaam en hard. Kempas behoort dan ook tot de hardhoutsoorten. De werking van Kempas is ook gering. Kortom, allemaal positieve eigenschappen die ervoor gezorgd hebben dat wij  sinds 1958 tal van Kempas houten vloeren hebben mogen leggen!

Afwerking van een Kempas houten vloer

Kempas laat zich makkelijk afwerken. Elke afwerking is weer verantwoordelijk voor een andere uitstraling. De keuze die u maakt is afhankelijk van uw leefsituatie, uw smaak en of u al dan niet in het bezit bent van een huisdier. Bij Knulst Houten vloeren voorzien wij u graag van deskundig en eerlijk advies om tot de juiste afwerkingskeuze te komen.

Kempas vloersoorten

Kempas is te verkrijgen in verschillende vloersoorten. Zo is Kempas te verkrijgen in Lamelparket 3-strooks en in Multiplank vloeren. Beide vloersoorten zijn totaal anders qua uitstraling. 

Kempas en vloerverwarming

Kempas is geschikt in combinatie met vloerverwarming.  

496
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie