Teak Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Teak Algemeen

Teak is de commerciële naam voor de botanische soort Tectona grandis en behoort tot de familie van deVerbenaceae. Teak groeit in de moessonbossen van India, Laos, Myanmar (het vroegere Birma) en Noord-Thailand. In het begin van de 20ste eeuw plantten ook Afrika, en Centraal- en Zuid-Amerika teak aan. Toch is hun bodem en klimaat teak minder gunstig gezind. Het kernhout is lichtbruin tot goudbruin. Aan licht blootgesteld nadonkerend. Soms donkerbruin tot zwart geaderd. Na te zijn bloot gesteld aan licht verdwijnen de grote kleurverschillen meestal. Teak spinthout is vuilgrijs en circa 30mm breed. Teak is heel geschikt voor talloze buitentoepassingen: buitendeuren, gevelbekleding, tuinmeubelen, ramen, scheepsdekken, maar ook voor binnen: trappen, meubelen, vloeren, beeldhouwwerk en fijn draaiwerk. Verder voldoet Teak aan bepaalde kwaliteitseisen wat inhoudt dat met Teak kozijnen met KOMO-certificaat kunnen worden vervaardigd.

Eigenschappen

Teak is een perfecte houtsoort om als parketvloer te dienen. Teak staat er om bekend dat het nauwelijks werkt waardoor scheur- en kiervorming vrijwel uitgesloten is. Verder zijn Teak vloeren vrij hard, met een druksterke (hardheid) van is 58 N/mm². Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Teak is dus harder dan de meest verkochte houtsoort Eiken!

Bijzonderheden

Het oppervlak van Teak voelt ‘zacht’ aan, doordat het hout wat vettig is.Dit wordt veroorzaakt door de zich in het hout bevindende olieachtige stoffen. Teak heeft voorts een zeer kenmerkende geur die aan oud leer doet denken.

Duurzaamheid

Het kernhout van teak uit de natuurlijke bossen van Myanmar en Indonesië is zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I). Dat uit plantages in andere gebieden matig duurzaam, duurzaam tot zeer duurzaam(natuurlijke duurzaamheidsklasse I-III).

Kleur

Na het schaven treden kleurverschillen op variërend van bruin, over lichtbruin tot wat oranje. Na blootstelling aan het licht gedurende ongeveer 6 à 8 weken wordt de kleur effen bruin.

Bewerking

Teakhout is uitstekend bewerkbaar. Het hout bevat wel kalk. Gebruik daarom hardmetalen werktuigen. Je kunt het gemakkelijk zagen, schaven, frezen en boren.

Afwerking

Onbehandeld vergrijst teakhout natuurlijk. Beitsen of oliën kan met alle gangbare merken. Ontvet wel eerst het oppervlak. Met speciale teakolie voorkomt u vergrijzing en geeft u het hout extra glans. Lakken kan ook, echter alleen met een speciale zuurverhardende lak.

Bevestiging

Spijkers en schroeven dringen gemakkelijk in teakhout. In normale omstandigheden roesten ze bovendien niet.

Vloersoorten in Teak

Knulst Houtenvloeren kan Teak leveren in verschillende vloersoorten. Zo leveren wij bijvoorbeeld Parketvloer Tapis, Visgraat Parket, Lamelparket 1-strooks en Lamelparket 3-strooks. Voor iedere smaak hebben wij een Teakvloer in huis! Voor een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen. Of kom gerust eens langs aan de Elburgerweg 37 om onze prachtige Teak vloeren eens met eigen ogen te aanschouwen!

Vloerverwarming en Teak

Teak is bijzonder geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen