Panga Panga Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Panga Panga Algemeen

Panga panga is een donkere houtsoort en is afkomstig uit Tropisch Oost-Afrika. Panga panga is nauw verwant aan Wenge. Wel is Wenge over het algemeen donkerder van kleur. Vers gezaagd heeft Panga panga een licht geelbruine tot donkerbruine kleur. Aan licht blootgesteld wordt het hout uniform bruin met fijne licht gekleurde strepen. Evenals Wenge heeft Panga panga ook twee soorten weefsels. Het ene weefsel heeft een donkere kleur en het andere weefsel een lichtbruine tot gele kleur. Beide weefsels komen in evenwijdige banen voor. Dit zorgt voor een vrij rustige en warme uitstraling. Bovendien is Panga panga fraai lichtbruin tot bruin gevlamd. Al met al een prachtige vloer die nog eens extra mooi uitkomt wanneer hij gelegd wordt als een Parketvloer Tapis of als een Visgraat Parket.

Eigenschappen van Panga Panga

Panga panga is een duurzame hardhoutsoort die prima geschikt is voor een houten vloer. De werking van een Panga panga vloer is gering en bij het drogen is weinig kans op scheuren of vervormingen. Ook is Panga panga een sterke houtsoort. Het heeft namelijk een druksterkte van 70N/mm², v oor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Om zijn positieve eigenschappen en zijn uitstraling is Panga panga al jaren een geliefde houtsoort en wordt door ons dikwijls gelegd.

De afwerking van een Panga panga vloer

Het is mogelijk uw Panga panga vloer af te werken met alle afwerkingen die Knulst houtenvloeren u biedt, namelijk Hardwax, WoCa olie of lak.
De voordelen voor iedere afwerking op een rijtje:

Een Hardwax afwerking verdiept de kleur en structuur van het hout en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Dit geeft uw Panga panga vloer een exclusieve uitstraling. Er is echter wel een nadeel aan Hardwax verbonden. Doordat de afwerking op het hout ligt is de vloer wat krasgevoelig. Een bijkomend voordeel is gelukkig dat beschadigingen eenvoudig en plaatselijk bij te werken zijn.

Wanneer u uw Panga panga vloer wilt afwerken met WoCa olie,  verkrijgt uw vloer de meest natuurlijke uitstraling. Daar komt nog bij dat WoCa jarenlange ervaring heeft opgedaan in het ontwikkelen van duurzame afwerkingen voor een houtenvloer waardoor zij echte kwaliteitsproducten leveren die zeer veel toegepast worden op houten vloeren. Ook met WoCa olie is het mogelijk beschadigingen plaatselijk bij te werken. Ook wordt de afwerking in het hout gepoetst waardoor de afwerking minder krasgevoelig is.

Tot slot lak. Lak is de meest praktische afwerking. Lak is erg slijtvast en flexibel en gaat gauw 10 tot 13 jaar mee, afhankelijk van het gebruik van uw houten vloer. Wanneer de laklaag versleten is, kunt u uw Panga panga vloer opnieuw laten afwerken met lak of u kunt de vloer laten afwerken met hardwax of olie. Hieruit blijkt het flexibele karakter van een gelakte vloer.

Vloersoorten Panga Panga

Knulst Houten Vloeren biedt Panga panga aan in Parketvloer Tapis of als een Visgraat Parket. Welke vloersoort u wenst is afhankelijk van de uitstraling die u wenst te creëren. Kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren onze adviseurs u graag over de mogelijkheden van een Panga panga vloer, samengesteld naar uw wensen.

Panga panga en vloerverwarming

Panga panga is geschikt voor vloerverwarming.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen