Noten Walnoot Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Over Amerikaans Noten

Het Amerikaanse Walnoot is een zeer exclusieve vloer en afkomstig uit Noord-Amerika. Amerikaans Noten is donkerbruin van kleur en heeft een zeer warme uitstraling. In sommige gevallen heeft dit een paarse gloed. Vanwege de warme en exclusieve uitstraling wordt Amerikaans Notenhout veel toegepast voor pianokasten, beeldhouw- en snijwerk, muziekinstrumenten en natuurlijk voor een houten vloer. Het hout is vast en niet splinterachtig en laat zich goed bewerken. Dit is ook een van de redenen waarom Amerikaans Walnoot voor bovenstaande doeleinden gebruikt wordt.

Eigenschappen Amerikaans Notenhout

Amerikaans Noten is qua houteigenschappen te vergelijken met Eiken. Eiken is een veel toegepaste houtsoort voor een houten vloer. De werking is gering. De druksterkte (hardheid) van een Amerikaans Walnoot vloer is 52 N/mm². Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Ook hier heeft Amerikaans Walnoot een overeenkomst met Eiken.

Amerikaans Walnoot en haar afwerkingsmogelijkheden

Amerikaans Walnoot is prima af te werken in alle afwerkingen die Knulst houtenvloeren u kan bieden, namelijk: Hardwax, WoCa olie en lak. Wanneer u een afwerking wenst die natuurlijk is en de kleur en structuur van Notenhout ook nog eens verdiept, is een hardwax afwerking een prima oplossing. Hardwax wordt echter op het hout aangebracht en is hierdoor wat krasgevoelig. Wel zijn eventuele beschadigingen eenvoudig en plaatselijk bij te werken.

WoCa olie is een veel toegepaste afwerking. WoCa heeft door haar jarenlange ervaring een goede reputatie opgebouwd in het vervaardigen van duurzame afwerkingen voor allerlei soorten houten vloeren. Met deze afwerking verkrijgt uw Amerikaans Noten vloer haar meest natuurlijke uitstraling. Tevens wordt deze afwerking in het hout gepoetst waardoor de afwerking minder krasgevoelig is. Eventuele beschadigingen zijn ook bij WoCa olie gemakkelijk bij te werken. Tot slot is lak een praktische oplossing. Lak is erg slijtvast en flexibel. Een lakvloer gaat snel 10 tot 13 jaar lang mee, afhankelijk van het gebruik van uw houtenvloer. Is de laklaag eenmaal versleten, dan wordt de vloer opnieuw geschuurd en kunt u deze opnieuw laten afwerken met lak. Wat u ook zou kunnen doen is na het schuren uw Amerikaans Walnoot vloer af te laten werken met hardwax of WoCa olie.

Vloersoorten Amerikaans Noten

Knulst houtenvloeren heeft een ruime keuze als het gaat om de verschillende vloersoorten van Amerikaans Walnoot. Noten is stijlvol wanneer u dit als Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket laat leggen. Ook levert Knulst Houten Vloeren ook prachtige Amerikaans Walnoot Multiplank vloeren en Lamelparket 3-strooks vloeren. Kom gerust eens langs om de verschillende mogelijkheden met betrekking tot een Amerikaans Walnoot vloer te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Amerikaans Notenvloer, samengesteld naar uw wensen.

Amerikaans Walnoot en vloerverwarming

Amerikaans Walnoot is geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen