Merbau Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Merbau Algemeen

Merbau is een duurzame hardhoutsoort en komt voornamelijk voor in Zuidoost Azië. De kleur van vers Merbau kernhout is geel tot oranjebruin, nadonkerend tot bruin of donkerroodbruin. Ook komen soms zwartachtige zones in het hout voor. Tussen het spinthout van Merbau en het kernhout zitten verschillen. Wanneer het hout aan het daglicht wordt blootgesteld, verdwijnen de grote verschillen. Lichte kleuren worden dan donkerder en donkere gedeelten worden lichter van kleur. Toch blijft Merbau variabel in kleuren. Dit geeft Merbau juist die exclusieve, decoratieve uitstraling waarvoor mensen een Merbau houten vloer kiezen.

Eigenschappen van Merbau

Merbau is een erg harde houtsoort en daarom zeer geschikt als duurzame houten vloer. De werking van een Merbau vloer is gering en bij het drogen van uw Merbau vloer is weinig kans op scheuren en vervormingen. Dat Merbau een zeer sterke houtsoort is, kan gemeten worden aan de druksterkte van de houtsoort. De druksterkte van Merbau is 80 N/mm². voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm²! Dit is een aanzienlijk verschil en Merbau mag dan ook met recht geschaard worden onder de categorie hardhout.

Afwerkingsmogelijkheden Merbau

Een Merbau houten vloer is prima af te werken in alle afwerkingsmogelijkheden die Knulst houten vloeren aanbiedt, namelijk: Hardwax, olie of lak. Elke afwerking is anders en zorgt voor een andere uitstraling. Hardwax bijvoorbeeld, zorgt voor een natuurlijke uitstraling en verdiept de kleur en structuur van het hout. De afwerking ligt op het hout en is daardoor wat gevoelig voor krassen. Een voordeel van wax is dat beschadigingen plaatselijk bij te werken zijn. WoCa olie is een afwerking die erg veel toegepast wordt.

Door de jarenlange ervaring in het vervaardigen van afwerkingen voor houtenvloeren heeft WoCa echte kwaliteitsproducten in huis. Een houten vloer afgewerkt met WoCa olie heeft de meest natuurlijke uitstraling. Ook is deze minder krasgevoelig omdat de afwerking in het hout wordt gepoetst. Ook bij WoCa zijn ook eventuele beschadigingen plaatselijk bij te werken. Lak is een afwerking die zeer slijtvast en flexibel is. Slijtvast omdat hij 10 tot 13 jaar lang mee gaat en flexibel omdat de vloer, wanneer deze aan een nieuwe laklaag toe is, ook afgewerkt kan worden met hardwax of WoCa olie. 

Alle Merbau Vloersoorten

Knulst Houten Vloeren biedt een groot assortiment van Merbau vloersoorten aan. Merbau wordt veel gebruikt als Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket. Tevens leveren en leggen wij Merbau Multiplank vloeren en Merbau Lamelparket 3-strooks. Kom gerust eens langs om de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de verschillende vloersoorten te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren onze adviseurs u graag over de mogelijkheden voor een Merbau houten vloer, samengesteld naar uw wensen. Of maak een afspraak voor een adviesgesprek

Vloerverwarming en Merbau

Merbau is geschikt voor vloerverwarming. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen