Maple Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Maple Algemeen

Het groeigebied van Maple, ook wel Esdoorn genoemd, is voornamelijk Europa en Oostelijk- en Noord Amerika. De kleur is afhankelijk van de herkomst van deze houtsoort maar heeft over het algemeen een fraaie, crèmeachtige kleur die aan het daglicht blootgesteld lichtgeel wordt. Ook heeft de Maple vloer een erg mooie, enigszins zijdeachtige glans. Tussen het kernhout en het spinthout van Maple bestaat geen of weinig verschil. Het hout vertoont een gelijkmatige structuur en bevat een bescheiden vlampatroon. Deze gelijkmatige structuur en bescheiden vlamtekening geven de Maple vloer een prachtige, rustige uitstraling. Maple is ook verkrijgbaar in Maple Brown. Maple Brown komt qua eigenschappen overeen met normaal Maple echter, is Maple Brown donkerder en bevat het meer donkere strepen/vlammen.

Eigenschappen Maple Vloer

Een Maple vloer heeft diverse gunstige eigenschappen. Maple wordt daarom veel toegepast voor binnenwerk vanwege de eenvoudige bewerking van de houtsoort en haar mooie uitstraling. Ook voor houtenvloeren is Maple erg geschikt en wordt hiervoor dan ook veel gebruikt. Maple is qua kwaliteit te vergelijken met Eiken vloeren, maar is wel iets harder. Niet voor niets wordt Maple veel toegepast in bowlingbanen en andere toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen.

Afwerkingsmogelijkheden Maple Vloeren

Maple is geschikt voor alle afwerkingsmogelijkheden die Knulst houten vloeren aanbied. Zo is het mogelijk een Maple vloer af te werken met hardwax, WoCa olie en lak. Hardwax zorgt voor een natuurlijke uitstraling en verdiept de kleur en structuur van het hout waardoor een Maple vloer erg mooi uitkomt. Wel is een vloer afgewerkt met wax gevoelig voor krassen omdat de afwerking op het hout ligt. Een bijkomend voordeel is wel dat eventuele beschadigingen eenvoudig bij te werken zijn. U kunt er ook voor kiezen uw Maple vloer af te werken met WoCa olie. WoCa heeft jarenlange ervaring in het produceren van duurzame afwerkingen voor houten vloeren en bieden daarom vanuit de praktijk bewezen, duurzame afwerkingen aan.

Een vloer afgewerkt met WoCa olie heeft de meest natuurlijke uitstraling van alle afwerkingen. Ook is uw vloer minder krasgevoelig omdat de afwerking in het hout zit en er niet bovenop ligt. Tevens zijn ook hier eventuele beschadigingen eenvoudig bij te werken. Tot slot is lak een duurzame en flexibele oplossing. Lak is namelijk zeer slijtvast en gaat erg lang mee. Wanneer de laklaag versleten is kunt u uw houten vloer opnieuw laten schuren en een nieuwe laklaag aan laten brengen. Ook is het dan mogelijk te kiezen voor een olie- of een hardwax afwerking. Vraag onze adviseurs naar de verschillende afwerkingen en laat u informeren over de afwerking die het best bij uw situatie past.

Laat u adviseren over vloersoorten

Maple is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Zo biedt Knulst houtenvloeren Maple in Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket aan. Ook bieden wij een Maple vloer aan als Multiplank vloer of Lamelparket 3-strooks. Elke vloersoort zorgt voor een andere uitstraling. Kom gerust eens langs om de verschillende Maple vloersoorten eens te bekijken. Onze adviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden van een Maple vloer, afgestemd op uw wensen. Vele tevreden klanten gingen u al voor. 

Maple en vloerverwarming

Het toepassen van een Maple vloer op vloerverwarming is in beperkte mate mogelijk. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen