Kurupayra Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Kurupayra Algemeen

Kurupayra groeit in Zuid-Amerika en komt veel voor in Paraguay. De boom bereikt een hoogte van 24 meter, met een stamdiameter van 60 tot 90 cm. Het produceert bruikbare stammen van ongeveer 7 meter lang. Het kernhout is in het begin vaal bruin, maar wordt, onder invloed van daglicht, donkerder tot rood-bruin. Deze hardhoutsoort is vrij exclusief en wordt door ons uitsluitend FSC gecertificeerd geleverd. 

Eigenschappen van Kurupayra

Kurupayra laat zich vrij goed bewerken en heeft een fijne textuur. De duurzaamheid is zeer hoog, evenals de hardheid van Kurupayra. Kurupayra heeft een druksterkte (hardheid) van 72 N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50N/mm².

Kurupayra is dan ook met recht een hardhoutsoort te noemen. Qua werking is Kurupayra niet de meest stabiele houtsoort. Ons advies is dan ook te kiezen voor een Kurupayra vloer van Multiplank omdat dit type vloeren werkingsarm is. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden van deze bijzondere houtsoort.

Afwerking van een Kurupayra vloer

De afwerking van een Kurupayra vloer is goed te doen. Er treden hierbij geen noemenswaardige problemen op. Exoten worden vrij vaak gelakt, echter de keuze voor een bepaalde afwerking is en blijft persoonlijk. In onze showroom aan de Elburgerweg zijn zowel voorbeelden van geoliede exotische houtsoorten aanwezig als gelakte. Op die manier kunt u eens rustig bekijken wat u het meeste aanspreekt.

Kurupayra Vloersoorten

Knulst Houten Vloeren levert Kurupayra in Multiplank vloeren aan. Vanwege de werking van Kurupayra is dit ook de meest verstandige vloersoort omdat een Multiplank vloer de meest stabiele vloersoort is. Wij kunnen verschillende breedtes leveren in Kurupayra Multiplank vloeren.

Kurupayra en vloerverwarming?

Kurupayra is vanwege de vrij hoge werking niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Vraag onze medewerkers eventueel welke houtsoort in combinatie met vloerverwarming wel bij u past. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen