Kersen Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Kersen Algemeen

​​​​​Kersen is een prachtige, warme en roodbruine houtsoort met soms wat geaderd kernhout dat vaak wat groenstrepigheid vertoont. Het spinthout is nauwelijks te onderscheiden van het kernhout. Het groeigebied van Kersen is vrij gevarieerd en omvat Europa en Klein-Azië, het Zuidoosten van Canada en de oostelijke helft van de Verenigde Staten. Vanwege zijn mooie warme kleur en zijn fijne nerf, wordt Kersen gebruikt in de meubelindustrie. Verder voor draaiwerk, onderdelen van muziekinstrumenten en houtwaren zoals mesheften, borstelhout etc. Maar uiteraard ook veel voor houten vloeren.

Eigenschappen Kersen

Kersen laat zich makkelijk bewerken en buigen. Ook is Kersen vrij duurzaam. De werking van Kersen vloeren is ook gering. Dit is een voordeel wanneer het hout gebruikt wordt als parket omdat het risico op scheur en kiervorming hierdoor minder is. Kersen behoort niet tot de hardhoutsoorten, maar is ook niet zacht. Voor uw beeldvorming, Kersen heeft een druksterkte (hardheid) van 51 N/mm², Eiken heeft een druksterkte van 50N/mm². Kersen is dus qua hardheid vergelijkbaar met Eiken.

Afwerking Kersen Vloer

Kersen vloer is geschikt om af te werken met zowel een lak, olie of hardwax. Vaak zien wij dat Kersen afgewerkt met lak als mooiste wordt ervaren. De chique uitstraling van Kersen komt hierdoor wat meer naar voren en dat geeft dan ook vaak de doorslag.

Kersen Vloersoorten

Een Kersen vloer is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Zo is een Kersen vloer in een Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket te verkrijgen. Ook is Lamelparket 3-strooks leverbaar in de houtsoort Kersen. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden voor een Kersen Parketvloer, samengesteld naar uw wensen.

Kersen en vloerverwarming

Kersen is geschikt voor vloerverwarming. Wilt u meer informatie over de combinatie vloerwarming en parket, neem dan gerust contact met ons op.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen