Keroewing Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Keroewing Algemeen

Keroewing, ook wel Keruing genoemd is een houtsoort wat veel voorkomt in Zuidoost-Azië. Keroewing wordt veel gebruikt voor strokenvloeren in theaters en bedrijfsvloeren in vele variaties. Ook scheepsluiken en tribunebouw zijn zaken waar Keroewing voor ingezet wordt. Ook is dit soort hout geschikt om als houten vloer te gebruiken. 

Kleur en tekening

Keroewing is licht roodbruin tot donker roodbruin en spinthout is vrij duidelijk van kernhout te onderscheiden. Doorgaans komt spinthout echter maar weinig voor. Vanwege de warme, chique uitstraling is Keroewing in de parketwereld geen vreemde. Oude theaters zijn vandaag de dag nog veel voorzien van een Keroewing stroken parketvloer.

Eigenschappen Keroewing Vloer

Keroewing is een geschikte houtsoort om als houtenvloer te dienen, hoewel de werking vrij groot is. Een goede vochtregulering is dan ook erg belangrijk. Ons advies is om de luchtvochtigheid tussen de 55- en de 60% te houden voor een optimaal leefklimaat voor uw parket Keroewing vloer. Kenmerkend voor Keroewing zijn ook de kwaliteitsverschillen die hierin kunnen voorkomen. Het is belangrijk dat u een betrouwbare firma inschakelt die u kan garanderen dat u kwaliteit krijgt. Tot slot is de druksterkte (hardheid) van Keroewing 57N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50N/mm². Hiermee is Keroewing dus een vrij harde houtsoort.

Afwerking Keroewing Houten Vloer

Keroewing kan prima afgewerkt worden met een hardwax, olie of lak. Welke afwerking u kiest hangt van een aantal factoren af. Laat u door ons adviseren om zo tot de juiste afwerkingskeuze te komen. In onze showroom is Keroewing parket tevens live te bewonderen!

Keroewing vloersoorten

Keroewing is verkrijgbaar in verschillende soorten parket. Zo werden deze vloeren vroeger veel verkocht in 22mm dikke massieve stroken van 7 of 9 cm breed. Tegenwoordig wordt Keroewing veel geleverd in Parketvloer Tapis en Visgraat Parket. Deze vloersoorten treft u dan ook aan op onze website.

Keroewing en vloerverwarming

Keroewing is niet geschikt voor vloerverwarming.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen