Kambala Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Over Kambala

Iroko oftewel Kambala, heeft als groeigebied West Afrika en komt daar alleen in de tropische gedeelten voor. Vers gezaagd Kambala hout heeft een botergele tot bruingele kleur en bevat soms donkerbruine vlammen. Het typerende voor de houtsoort Kambala is dat deze nadonkerd naar goudbruin tot donkerbruin. Kambala vertoont een vage gelijkenis met Teak en wordt daarom wel eens met Iroko- of Kambala Teak aangeduid. Dit zijn overigens misleidende benamingen die niet correct zijn. Toch is Kambala een prachtige houtsoort. De donkerbruine vlammen in het hout zorgen ervoor dat de warme houtsoort de uitstraling krijgt die u van een houten vloer mag verwachten.

Eigenschappen Kambala Vloer

Kambala is een tropische hardhoutsoort. Over het algemeen zijn tropische houtsoorten sterk en duurzaam. Zo ook Kambala. De werking van een Kambala vloer is gering. Met een druksterkte van 53 N/mm² kan Kambala met recht een sterke en harde houtsoort genoemd worden. Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Al deze eigenschappen maken Kambala erg geschikt voor een houten vloer. Niet voor niets leveren en leggen wij sinds 1958 tal van Kambala vloeren in vele variaties zoals: Parketvloer TapisVisgraat ParketMultiplank vloeren of Lamelparket 1-strooks en Lamelparket 3-strooks.

Afwerkingsmogelijkheden Kambala

De meeste houtsoorten die Knulst houtenvloeren aanbiedt zijn in drie verschillende afwerkingen te verkrijgen namelijk, olie, hardwax en lak. Een Kambala vloer bevat bepaalde inhoud stoffen waardoor de droging van lak en wax wordt vertraagd, mits er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld lak waarin oplosmiddelen zijn verwerkt. Gelukkig heeft de Arbo, gezien de gezondheid, het werken met oplosmiddel houdende producten voor bedrijven verboden. Wat overblijft is een afwerking met WoCa olie. WoCa olie is een veelgebruikt product wat door ons veel toegepast wordt als afwerking van een houten vloer. WoCa heeft jarenlange ervaring in het toepassen van afwerkingen voor een houten Kambala vloer en biedt daarom duurzame afwerkingen aan. Er zijn verschillende redenen om voor een afwerking met WoCa olie te kiezen. Zo heeft een houten vloer afgewerkt met WoCa olie een zeer natuurlijke uitstraling. Verder zijn beschadigingen gemakkelijk bij te werken. Tot slot kan de Kambala vloer gemakkelijk onderhouden worden met behulp van onderhoudsolie.

Kambala Vloersoorten

Knulst houtenvloeren biedt een ruim assortiment van Kambala vloersoorten aan. Zo is een Kambala vloer te verkrijgen in Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket. Tevens bieden wij Kambala Multiplank vloeren en Lamelparket 1-strooks en  3-strooks aan. Kom gerust eens langs om de verschillende Kambala vloersoorten te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Kambala vloer, samengesteld naar uw wensen. 

Kambala en vloerverwarming

Kambala is geschikt voor vloerverwarming.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen