Bilinga Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Bilinga Algemeen

Bilinga is een hardhoutsoort wat veel voorkomt in tropisch West-Afrika. Vanwege haar hardheid en haar duurzame karakter wordt Bilinga veel toegepast voor veel zware bouwconstructies zoals stuwen, steigers, bruggen etc. Ook voor houten vloeren is Bilinga geschikt, mede vanwege haar duurzaamheid. Vers Bilinga kernhout is geel tot oranjegeel, nadonkerend naar oranjerood tot goudbruin. Het spinthout is lichter van kleur. De iets rode gloed die Bilinga eigen is, creëert een warme uitstraling.

Eigenschappen Bilinga Vloer

Knulst houten vloeren biedt de Bilinga vloer aan in Parketvloer Tapis en Visgraat Parket. Dit heeft ook te maken met de werking van deze houtsoort, wat namelijk vrij groot is. Door de vloer te leggen als Parketvloer Tapis of Visgraat wordt de vloer vast verlijmd en vernageld waardoor de werking van het hout niet of nauwelijks meer optreedt. Verder is het verstandig te luchtvochtigheid tussen de 55 en 60 % te houden om de werking tegen te gaan. Tot slot heeft Bilinga een druks sterkste van 61 N/mm². Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Zoals al eerder beschreven is Bilinga dus een harde houtsoort.

Afwerkingsmogelijkheden Bilinga

Een Bilinga vloer is af te werken met alle afwerkingsmogelijkheden die Knulst houtenvloeren u kan bieden, namelijk: Hardwax, olie of lak. Hardwax is een afwerking die de kleur en structuur van het hout verdiept. Hierdoor verkrijgt uw Bilinga vloer een mooie, natuurlijke uitstraling. Hardwax wordt op het hout aangebracht en is hierdoor wat krasgevoelig. Dit hoeft geen probleem te zijn omdat eventuele beschadigingen eenvoudig zijn bij te werken. 

Verder is WoCa olie een goed alternatief. WoCa heeft jarenlange ervaring in het vervaardigen van duurzame afwerkingen op oliebasis. Ook Knulst houtenvloeren heeft al ruim 10 jaar positieve ervaringen met WoCa olie. Het voordeel van WoCa olie is dat deze zorgt voor de meest natuurlijke uitstraling van alle afwerkingen. Verder wordt de olie in het hout gepoetst waardoor de vloer minder krasgevoelig is. Treden er eventueel wel krassen op dan zijn deze eenvoudig bij te werken.

Tot slot is er de lakafwerking. Lak is de meest slijtvaste en praktische oplossing. Bovendien is lak een flexibele oplossing. Uw Bilinga vloer afgewerkt met lak gaat al gauw 10 tot 13 jaar mee. Is deze laklaag versleten, dan wordt de vloer geschuurd en kunt u kiezen voor een nieuwe afwerking. Dit kan opnieuw een afwerking met lak zijn, maar ook kunt u dan kiezen voor een afwerking met WoCa olie of hardwax. Dit kenmerkt het flexibele karakter van een gelakte vloer. Bij een olie of wax vloer is het namelijk niet mogelijk om te switchen naar een afwerking met lak.

Vloersoorten van Bilinga

Knulst houtenvloeren biedt Bilinga aan in de vloersoorten Parketvloer Tapis en Visgraat Parket. Kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Bilinga vloer, samengesteld naar uw wensen. 

Vloerverwarming en Bilinga?

Bilinga is minder geschikt voor vloerverwarming gezien de werking van het hout. Er zijn echter veel houten vloeren die u wél prima met vloerverwarming kunt combineren. Vraag een van onze adviseurs gerust om advies. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen