Bamboe Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Bamboe Hoogkant Parket Industrial Caramel Geolied

Een Bamboe Hoogkant Parket Industrial Caramel Geolied wordt rechtstreeks verlijmd op de constructie vloer.

Bijzonderheden

Deze Bamboe Hoogkant Parket Industrial Caramel Geolied vloer is zeer geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Meer info

Wilt u meer weten over Bamboe of andere houtsoorten?  Vraag ons Inspiratiemagazine aan of bekijk onze Inspiratie-pagina op de website; boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Uitgekeken? Hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Eigenschappen

Geschikt voor vloerverwarming :
Ja
Afwerking :
Olie
Bewerking :
Plain Pressed (Bamboe)
Vloersoort :
Hoogkant Parket
Houtsoort :
Bamboe
Kleur :
Donker - Bruine Vloeren

Heeft u ragen over deze vloer?

Bamboe Ecologisch Verantwoord

Waarom is Bamboe eigenlijk ecologisch verantwoord? De kap en groeiwijze zijn hiervoor belangrijke milieuargumenten. De moederplant maakt namelijk elk jaar meerdere nieuwe stammen aan. Elk jaar kunnen in een volwassen Bamboe plantage de 5 jaar oude stammen worden geoogst zonder dat de omvang van de plantage afneemt. Tevens wordt de groeikracht bij Bamboe versterkt door geregeld te kappen en de te kleine stammen weg te halen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er in het volgende jaar nog meer nieuwe scheuten bijkomen en de kwaliteit nog meer verbeterd wordt. Ook de productie van Bamboe verloopt milieuvriendelijk. Zaagsel en houtafval worden verbrand en de gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm. Tot slot wordt het soort Bamboe voor houtenvloeren niet gegeten door de panda. De panda eet van de lage Bamboesoorten. Het Bamboe dat Knulst houtenvloeren gebruikt is erg hoog en bladgroei vind pas plaats vanaf 5 meter hoogte. Daarom is dit Bamboe geen voedselbron voor de panda. Tevens gebruikt Knulst houtenvloeren alleen Bamboe dat afkomstig is uit plantages, die door Chinese boeren beheert worden. Deze plantages zijn ver verwijderd van het leefgebied van de panda.

Eigenschappen van Bamboe

De eigenschappen van Bamboe zijn bij uitstek geschikt voor een houtenvloer. Bamboe is namelijk zeer hard, duurzaam en stabiel. Bovendien krimpt Bamboe niet en zet niet snel uit. De werking van het hout is gering. De druksterkte van Bamboe is 63 N/mm². Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². 

Afwerking

Het is ook mogelijk uw Bamboe vloer af te werken met WoCa olie of lak. Lak is een slijtvaste en flexibele afwerking. Wanneer de laklaag versleten is, kunt u uw Bamboe vloer laten voorzien van een nieuwe laklaag of eventueel laten oliën. U kunt uw Bamboe vloer ook afwerken met WoCa olie. Deze olie is geproduceerd met jarenlange ervaring en dus een echt kwaliteitsproduct. Het voordeel van olie is dat kleine beschadigingen makkelijk bij te werken zijn. Ook behoudt uw Bamboevloer haar natuurlijke uitstraling met WoCa olie. Vraag onze adviseurs naar de mogelijke afwerkingen van een Bamboe vloer die bij uw situatie past.

Bamboe Vloersoorten

Bamboe is in tal van verschillende vloersoorten te verkrijgen. Zo heeft Knulst houtenvloeren onder andere Bamboe Tapis Parket in haar assortiment. Tevens bieden wij Bamboe Visgraat Parket, Bamboe Hoogkant, Bamboe Lamelparket, en Bamboe Massief Parket en Bamboe Multiplank vloerdelen aan. Overigens is een bamboe vloer zeer geschikt om te gebruiken in combinatie van vloerverwarming.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem contact op met een van onze adviseurs wanneer u vragen hebt of wanneer u een afspraak wilt maken. 

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 13:30 - 18:00 uur
  • Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  • Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  • Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  • Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen