Afzelia Doussie Vloeren

Bekijk deze vloer in onze showroom!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Afzelia Algemeen

Door de rustige en warme uitstraling van Afzelia vloer is dit houtsoort tegenwoordig erg populair. Naast de uitstraling zijn ook de meer dan uitstekende eigenschappen van Afzelia een doorslaggevende factor in de aanschaf. Lees hieronder verder over de eigenschappen. 

Eigenschappen Afzelia vloer

De eigenschappen van de meeste houten vloeren zijn gunstig. Zo ook die van Afzelia. Dit soort hout maakt het geschikt om ook als houten vloer te dienen. Want Afzelia vloer is zeer sterk en duurzaam en de werking is gering. De druksterkte van Afzelia is 72 N/mm². Voor uw beeldvorming: Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Het gaat hierbij dus om een zeer harde en sterke houtsoort.

Houtbeschrijving Afzelia

Afzelia is in verschillende vloersoorten te verkrijgen en deze staan allemaal bekend om hun uitstekende eigenschappen. Afzelia is zeer duurzaam en stabiel en is afkomstig uit Afrika. Afzelia Doussié wordt in de praktijk veelal als de beste gezien en wordt door Knulst Houtenvloeren dan ook veel gebruikt voor een hoogwaardige, duurzame Afzelia vloer. De kleur van Afzelia is donkergeel tot roodbruin. Verder is de structuur gelijkmatig en heeft Afzelia doorgaans geen uitgesproken tekening. De gelijkmatige structuur en een weinig uitgesproken tekening geven een Afzelia vloer een prachtige, rustige uitstraling.

Droging en vochtgehalte

Afzelia droogt gemakkelijk maar wel erg langzaam. Gevaar voor scheuren en vervormingen zijn hierbij niet groot.

Afwerking

Afzelia is op verschillende manieren af te werken. Knulst houten vloeren heeft al verschillende Afzelia vloerdelen geleverd met een lak, olie of wax afwerking. Elke afwerking heeft haar eigen voordelen. Wanneer u de natuurlijke kleur van het hout zo veel mogelijk wilt behouden en toch een kwalitatief hoogwaardige uitstraling wilt, is een afwerking met WoCa olie een kwalitatieve goede en mooie oplossing. Ook wax geeft een prachtige en natuurlijke uitstraling, maar is krasgevoeliger dan WoCa olie. Wax zorgt daarentegen wel voor een verdieping van de structuur, wat de Afzelia vloer een exclusief uiterlijk geeft. Lak afwerking is meer een praktische variant. Een gelakte Afzelia vloer is erg slijtvast en flexibel. Wanneer de laklaag versleten is kan de Afzelia vloer eventueel voorzien worden van een olie of wax afwerking.

Afzelia Vloersoorten

Afzelia is in verschillende vloersoorten verkrijgbaar. Zo is een Afzelia vloer als parketvloer Tapis of als Visgraat parket te verkrijgen. Tevens biedt Knulst Houten vloeren Afzelia Multiplank vloeren en Afzelia Lamelparket aan. Elke vloersoort is verantwoordelijk voor een andere uitstraling. Vraag onze adviseurs naar de uitstraling die bij uw situatie past. Neem contact met ons op of laat u terugbellen, wij helpen u graag. 

Afzelia met vloerverwarming

Afzelia is ook zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Onze showroom

Wij zijn maandag t/m. vrijdag de avonden op afspraak geopend.
Zou u ons willen informeren over uw komst?

  • Maandag 12:00 - 18:00 uur (Amsterdam en Utrecht op afspraak)
  • Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
  • Woensdag 09:30 - 17:00 uur
  • Donderdag 09:30 - 17:00 uur
  • Vrijdag 09:30 - 17:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten
  • Showroom Amsterdam: Waterlandplein 213-215, 1024 LR Amsterdam
  • Showroom Nunspeet: Elburgerweg 37, 8071 TA Nunspeet
  • Showroom Utrecht: Decimalaan 16, 3526 AB Utrecht
Gratis Inspiratiemagazine Aanvragen