Houten vloeren onderhouden

Welke manieren zijn er zoal om uw houten vloer te onderhouden? Houten vloeren zijn van nature duurzaam en gaan jarenlang, soms levenslang mee. 

Houten-Vloer-onderhoud

Vloeronderhoud door Knulst

Maar om van een kwaliteitsvloer te kunnen blijven genieten is periodiek onderhoud altijd nodig. Dit onderhoud aan de houten vloer kunt u zelf doen maar Knulst kan u ook al het werk uit handen nemen. 

Onderhoud dat u zelf kunt doen

Voordat u zelf uw houten vloer onderhoud, stofzuigt u de vloer en neemt u hem vervolgens af met een licht vochtige doek.

  • In de olie zetten: Speciale vloer olie kunt u gebruiken als onderhoudsmiddel voor uw houten vloer. Oliën is een alternatief voor lakken of de vloer in de was zetten. Door de olie krijgt uw vloer een mat uiterlijk. U brengt de olie aan met een roller of een droge (niet pluizende) doek. Het is belangrijk dat alle olie in het hout trekt, totdat de gehele vloer een matte uitstraling krijgt. U kunt ons gerust om advies vragen. 

  • De vloer lakken: Gaat u het liefst periodiek onderhoud uit de weg? Dan kunt u het allerbeste uw houten vloer in de lak zetten. Dit is nogal een tijdrovende klus maar u hoeft dan jarenlang niet meer naar uw vloer om te zien. Lak geeft de vloer een chique, dure uitstraling. Breng minimaal 3 dunne lagen lak aan. Vraag Knulst om advies, want bepaalde houtsoorten hebben meer laklagen nodig. Overigens doet u er verstandig aan om altijd een laagje Polish aan te brengen, bovenop de laklaag. 

  • In de was zetten: Een vloer van hout kunt u in de was zetten. Dit is een alternatief voor lakken. Met was de vloer onderhouden kost wel meer tijd. Het is echter gemakkelijker om eventuele versleten plekken bij te houden. U brengt eerst waxolie aan als impregneerlaag. Dit wrijft u stevig in het hout. Met een boenmachine brengt u vervolgens de was aan. Knulst kan u hierover uitgebreid informeren. 

Onderhoud dat u aan Knulst kunt uitbesteden

Hebt u niet de mogelijkheid om bepaalde onderhoud zelf te doen? Informeer bij Knulst wat dan de mogelijkheden zijn. Knulst doet ook renovaties aan oude, houten vloeren. 

Houten vloer schoonmaken

Maak met regelmaat uw vloer schoon. Daarmee voorkomt u dat o.a. zand of andere scherpe deeltjes krassen veroorzaken aan de planken of stroken. Het beste kunt u meerdere malen per week stofzuigen. Het is dan niet noodzakelijk om met schoonmaakmiddel schoon te maken. In bepaalde gevallen is het wel noodzakelijk om uw vloer grondig te reinigen. Binnenkort meer over het grondig schoonmaken van uw houten vloer, het bijwerken van vlekken en het uitbesteden van een vakkundige, complete schoonmaak door Knulst. 

Knulst Showroom

Wat voor een houten vloer u ook zoekt, u vindt hem bij ons. En bent u er nog niet helemaal uit? Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. 

Vraag het gratis inspiratie magazine aan!

Boordevol Inspiratie. Binnen 3 dagen gratis in huis

654
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie