Floorservice Hardwasolie en Color Hardwasolie

Bescherming van de geoliede vloer

Onder stoelen en tafels voltjes plaatsen, planten nooit rechtstreeks op een houten vloer zetten, altijd in een wateropvangbak.

Droogreiniging van de vloer

Loszittend vuil bij voorkeur verwijderen met behulp van een stofzuiger of Floorservice Droogreinigingsdoekjes. Achtergebleven zandkorreltjes kunnen krassen in het oppervlak veroorzaken. De nieuw geoliede voer tijdens de eerste 10 dagen alleen droog reinigen.

Natreiniging van de vloer

Bij vastzittend vuil de vloer met Floorservice Parketreiniger dweilen. Ca. 100 ml Parketreiniger met 10 ltr. schoon water mengen en de vloer met een goed uitgewrongen dweil reiningen (afb. 1) . Alvorens de vloer weer te belopen, de vloer goed laten drogen.

Onderhoud van de vloer

Om de vloer in optimale conditie te ouden, is -afhankelijk van de gebruikersintensiteit van de vloer- van tijd tot tijd een behandeling met Floorservice Onderhoudsolie nodig. In het geval van wit geoliede vloeren, Onderhoudsolie wit en voor donkere tinten Floorservice Onderhoudsolie naturel gebruiken. Eerst de vloer met Floorservice Parketreiniger grondig reinigen (zie natreiniging van de vloer hierboven) en goed laten drogen. Op kleinere oppervlaktes de Floorservice Onderhoudsolie dun en gelijkmatig met een doek in richting van de houtnerf aanbrengen (afb. 2).

Bij grotere oppervlaktes afviseren wij het gebruik van een éénschijfmachine. De onderhoudsolie in de vorm van een slang op de vloer druppelen en met een éénschijfsmachine en een dikke witta pad inpolijsten (afb. 3). 1 liter Onderhoudsolie is voldoende voor ca. 70 tot 100 m2 vloeroppervlakte.

Droogtijd: 6 tot 12 uur (afhankelijk van de omgevingstemperatuur en ventilatie).

Vraag het gratis inspiratie magazine aan!

Boordevol Inspiratie. Binnen 3 dagen gratis in huis

600
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie