Hevea vloeren

Hevea algemeen

Mededeling: momenteel is er wereldwijd een leveringsprobleem met Hevea hout. Vraag gerust aan onze adviseurs naar de actuele gang van zaken.

De Braziliaanse rubberboom (Hevea brasiliensis) is een tot 30 meter hoge, rijkvertakte, in droge tijden, bladverliezende boom met meestal een slanke kruin. Deze boom wordt op grote schaal aangeplant in Zuidoost-Azië voor de productie van rubber. Vanwege zijn veelal gunstige prijstelling wordt deze houtsoort vrij veel verkocht als parketvloer en heeft een witgele kleur.

Kleur en tekening

Vers kernhout is bijna wit, nadonkerend naar lichtgeel tot strogeel, met soms een roze tint. Het spinthout is niet te onderscheiden van het kernhout. De draad van Hevea vloeren is recht, met soms lichte kruisdraad en heeft een vrij gelijkmatige nerf.

Duurzaamheid Hevea vloer

De duurzaamheid van een Hevea vloer is laag waardoor Hevea alleen geschikt is voor toepassingen binnenshuis. Met een druksterkte van 32N/mm² is Hevea tevens een zachte houtsoort. Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². De werking van het product is middelmatig waardoor Hevea veel aangeboden wordt op een werkingsarme onderlaag, het zogenaamde lamelparket. Laat u zich ook door ons inspireren

Afwerking

Hevea is prima af te werken met vrijwel alle afwerkingsmiddelen die in de handel verkrijgbaar zijn. De meest gangbare is lak, maar ook olie en hardwax kan prima. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden, afgestemd op uw woonsituatie. Op die manier krijgt u de afwerking die bij u past. 

Vloersoorten Hevea

Hevea vloer is beschikbaar in Lamelparket 3-strooks. Dit product is al kant en klaar afgewerkt. 
Met 3-strooks Lamelparket wordt het effect van een Parketvloer Tapis gekregen, echter is dit Lamelparket uitstekend zelf te leggen dankzij een klikverbinding. Meerdere zelfleggers gingen u voor en bestelden Hevea in deze prachtige 3-strooks variant.

Vloerverwarming en Hevea

Hevea is minder geschikt in combinatie met vloerverwarming gezien de werking van het hout. 

Gratis adviesgesprek

Vraag geheel gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan. Onze adviseurs hebben veel kennis op dit gebied en kunnen u dan ook goed adviseren. Bekijkt u ook eens alle positieve reviews die we van klanten onlangs hebben ontvangen. 

500
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie