Oktober; dé woonmaand

07 oktober 2015
Petra
Gepost in Trends

Je huis herfstproof?

De woonmaand is weer aangebroken. Waarom is oktober eigenlijk de woonmaand? Ondanks deze heerlijke najaarsdagen, breken toch echt de kortere dagen aan.

De blaadjes vallen van de bomen en de temperatuur daalt. Dat betekent dat we weer in ons huis gezelligheid moeten creeren. Het is vroeg donker dus de kaarsjes mogen aan en we de plaids kunnen weer van zolder.

Hoe maak jij je huis herfstproof?

Vervang allereerst je kussens. In de zomer zie je toch meer katoenen kussens. Vervang ze in de wintermaanden door gebreide of wollen kussens. Of natuurlijk bontkussen; natuurlijk en lekker warm. Juist met de dikke materialen haal je een gezellige sfeer in je huis.

De tafels mogen weer worden gevuld met kaarsjes en windlichten. En vooral lekker als je geurkaarsen neerzet. De geur verspreidt zich snel door je hele huis en zorgt ervoor dat je nog meer geniet van het binnen zitten.

woondecoratie, herfst in huis

Haal het bos naar binnen.

Een makkelijke en goedkope manier om je huis herfstproof te maken is om het bos naar binnen te halen, letterlijk. Ga op een heerlijke najaarsdag eens het bos in en neem de wonderen van de natuur mee naar huis. Denk bijvoorbeeld aan mooie takken, stukjes mos, dennenappels en kastanjes. Met deze natuurlijke materialen kan je heerlijk decoreren. Zet bijvoorbeeld de takken in een mooie vaas en leg de kastanjes in een mooie houten schaal. Deze kleuren zijn van zichzelf al warm en sfeervol en passen bij ieder interieur. En wil je het nog gezelliger maken in huis? Knoop de dennenappels aan een touw en hang deze op. Zo wordt je huis echt een feestje.

Verlichting

De sfeer in je huis wordt grotendeels bepaald door je lampen. Wit licht is kil en minder sfeervol. Kies daarom voor lichtgekleurde gloeilampen, deze zijn niet te fel en geven toch voldoende licht om er eens een heerlijk tijdschrift bij te pakken.

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
409
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie