Mooi op z'n Marokkaans

08 augustus 2015
Petra
Gepost in Inspiratie

Kleurrijke interieurs

Het lijkt me een prachtig vakantieland, Marokko. Sfeervol, een heerlijke temperatuur, mooie woestijnen, geurende ruimtes en kleurrijke interieurs.

Ben jij niet zo’n fan van al die lichte, minimalistische interieurs met weinig kleur? Wie weet kan ik je inspireren met een Marokkaans interieur.

Kleur!

Het maakt niet uit welke kleuren je allemaal bij elkaar gebruikt, alles mag met elkaar gecombineerd worden. Je ziet veel kleurrijke behangen, veel verschillende kleuren kussens en vooral ook veel gekleurd glas. Om toch een klein beetje eenheid in je huis te creëren, adviseer ik je om 3 tot 5 basiskleuren te gebruiken.

Prints

Marokko staat bekend om de vele prints. Toch heeft het geen print die Marokko echt typeert. Vaak zijn het sierlijke patronen die zich steeds herhalen. Iets waar ik echt fan van ben, zijn die mooi gevormde lampen met allerlei gaatjes erin. Ik heb dit al bij meerdere mensen in het toilet zien hangen en ik was gelijk verliefd. De lamp op zich is mooi, maar het lichteffect wat het geeft is zo sfeervol.

wonen in je eigen stijl

Kussens

Een Marokkaans interieur ligt vol met kussens. De banken zijn bedekt met de meest kleurrijke kussens met mooie printen. Vind je het iets te druk al die printen? Zorg dan dat de kleuren bij elkaar passen. Op deze manier houd je het toch kleurrijk maar wordt het iets rustiger.

Geuren

Als ik aan een Marokkaans interieur denk, denk ik aan kaarsjes, geuren en wierrook. Marokkaanse geuren zijn vaak zwaar en typerend. Je moet er van houden voor in je woonkamer, maar een heerlijk geurende badkamer of toilet is volgens mij nooit verkeerd. En wanneer je daarbij flikkerende kaarsjes aansteekt, worden het helemaal gezellige ruimtes.

knulst

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie